Lounais-Häme

Nälkäpäivän lipaskeräys tuotti yli miljoonan

Lopullinen tulos selviää marraskuussa. Lahjoittaa voi vielä lokakuun loppuun.

Nälkäpäivän lipaskeräys on tuottanut yhteensä 1 170 000 euroa. Keräys järjestettiin 20.–22.9. ympäri Suomen ja siihen osallistui tuhansia ihmisiä.

Marraskuussa selviävään lopulliseen tulokseen lasketaan mukaan vielä muut lahjoitustavat, kuten tekstiviesti-, verkko- ja MobilePay- sekä Pivo-mobiilisovelluslahjoitukset. Lahjoittaminen onnistuu verkossa ja puhelimella vielä lokakuun loppuun saakka.

– Punainen Risti ei voisi auttaa katastrofin uhreja maailmalla ja Suomessa ilman vapaaehtoisten ja lahjoittajien panosta. Teidän ansiostanne voimme viedä apua sinne, missä hätä on suurin, kiittelee Nälkäpäivä-kampanjan koordinaattori Raisa Heinämäki.

Nälkäpäivä on Punaisen Ristin suurin vuosittainen keräys, jolloin kerätään sitomattomia varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoilla autetaan konfliktien ja onnettomuuksien uhreja sekä Suomessa että maailmalla.

– Vaikka nyt ei olisi ehtinyt mukaan lipaskeräämään, voi jokainen perustaa helposti oman nettilippaan ja kerätä lahjoituksia sosiaalisen median kautta. Pienelläkin lahjoituksella on suuri merkitys, Heinämäki muistuttaa.

Tänä vuonna kerätyillä varoilla autetaan muun muassa Myanmarista väkivaltaa paenneita ihmisiä Bangladeshissa sekä Mangkhut-taifuuniin uhreja Filippiineillä.

Suomessa katastrofirahastosta autetaan muun muassa tulipalon uhreja. Viime vuonna Suomen Punainen Risti auttoi 121 tulipalotapauksessa yhteensä 345 ihmistä. FL

 

 

 

 

Fingerpori

comic

Näkoislehti

21.2.2020

Uusimmat