Lounais-Häme

Nashvillen kakkosveskarin Juuse Saroksen pitää olla pudotuspeleissäkin koko ajan lämpöisenä

Nashvillen kakkosveskari Juuse Saros pysyy lämpöisenä pudotuspeleissäkin. Pekka Rinteen taustalta löytyy luotettava kiekkojen torjuja.
Nashvillen maalivahti Juuse Saros alkaa olla yhä tutumpi nimi NHL-kaukaloissa Kuva: David Kirouac/Icon Sportswire
Nashvillen maalivahti Juuse Saros alkaa olla yhä tutumpi nimi NHL-kaukaloissa Kuva: David Kirouac/Icon Sportswire

Jääkiekkoliiga NHL:n pudotuspelit käynnistyvät Suomen aikaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Heti ensimmäisenä peli-iltana vauhdissa on myös hämeenlinnalaisen maalivahdin Juuse Saroksen joukkue Nashville Predators, joka kohtaa Dallas Starsin.

Läntisen konferenssin joukkueista Nashville voitti keskisen divisioonan ja Dallas oli neljäs, ja pääsi mukaan pudotuspeleihin konferenssin villikorttirankingin ykkösenä.

Nashvillen kakkosmaalivahti Saros valmistautuu uransa kolmansiin NHL:n pudotuspeleihin. Joukkueen ykkösveskarin Pekka Rinteen taustalla kausi kaudelta enemmän vastuuta saanut HPK:n kasvatti tietää, mikä on hänen roolinsa kauden tärkeimmissä peleissä.

– Koko ajan pitää olla valmiina hyppäämään maalille. Toivottavasti Pekka kuitenkin onnistuu hyvin, eikä minua tarvita.

– Meillä on ollut tällä kaudellakin selvä työnjako, jossa minullekin on kertynyt aika paljon pelejä. Tavoitteenani oli torjua noin kolmessakymmenessä runkosarjan ottelussa ja sehän toteutui (pelasi 31 ottelussa). NHL:n kakkosveskareiden vertailuissa olen saanut paljon peliaikaa, Saros muistuttaa

Saros on tottunut myös voittamaan pelejä. Toissa kaudella hän oli aloittavana veskarina 23 pelissä ja pääsi juhlimaan 11 voittoa (3 nollapeliä). Tällä kaudella vastaavat luvut olivat 27, 17 ja 3.

– Kyllähän täysien otteluiden pelaaminen on sitä parasta oppia ja vie varmemmin eteenpäin uralla, Saros sanoo.

Saroksen joukkue ylsi toissa kaudella Stanley cupin finaaliin saakka, jossa joukkue hävisi Pittsburgh Penguinsille. Viime kaudella Nashville putosi jatkosta konferenssin välierissä Winnipeg Jetsille.

– Tänäkin vuonna tavoitteenamme oli edetä pudotuspeleihin ja niissä taas mahdollisimman pitkälle. Runkosarjan loppuun saakka riitti jännitettävää, kun taistelimme divisioonan voitosta. Se oli ehkä hyväkin, sillä pääsemme hyvällä sykkeellä pudotuspeleihin, Saros pohtii.

Nashvillen ja Dallasin riveissä nähdään peräti kahdeksan suomalaispelaaja. Saroksen ja Rinteen lisäksi Predators-paidassa ovat Mikael Granlund ja Miikka Salomäki. Dallasin suomalaisia ovat puolestaan Roope Hintz, Esa Lindell, Miro Heiskanen ja Julius Honka.

– Luvassa on kyllä jännittävät kamppailut. Jo runkosarjassa meillä oli tasaisia vääntöjä, ja tuttujen kavereiden kanssahan on ihan kiva iskeä yhteen, Saros nauraa.

Nashville päätti runkosarjan lauantain kotiotteluun Chicago Blackhawksia vastaan. Voittoisan pelin jälkeen joukkue aloitti heti valmistautumisen pudotuspeleihin.

– Käymme harjoituksissa läpi pelijuttuja ja myös vastustajaa. Kaikki tähtää siihen, että keskiviikkona olemme parhaassa iskussamme, Saros sanoo. HäSa

Juuse Saros

Syntynyt 19.4.1995 Forssassa.

Kasvattajaseura HPK. Pelasi Kerhon liigajoukkueessa kaudet 2013–2014 ja 2014–2015.

Siirtyi NHL-seura Nashville Predatorsin organisaatioon liigakauden 2014–2015 jälkeen.

Pelasi kaudella 2015–2016 yhdessä NHL-ottelussa.

Kaudella 2016–2017 tilastoihin kertyi jo 21 ottelua (päästettyjen maalien keskiarvo 2,35 ja torjuntaprosentti 92,3).

Kaudella 2017–2018 Saros oli Nashvillen maalilla 26 ottelussa (2,45 ja 92,5).

Kaudella 2018–2019 hän torjui 31 ottelussa (2,62 ja 91,5).

Valmistautuu uransa kolmansiin NHL:n pudotuspeleihin (kaudella 2016–2017 kaksi ottelua ja kaudella 2017–2018 neljä ottelua).

Torjunut NHL-urallaan seitsemän nollapeliä.

Teki viime kesänä kolmen vuoden jatkosopimuksen Nashvillen kanssa.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

21.2.2020

Uusimmat