Lounais-Häme

Nashvillen Rinteellä onnenpäivä - jatkosopimus, synttärit ja nollapeli

Helsinki
04.11.2018, 12:07

Urheilu-uutiset

Nashville Predators palkitsi lauantaina Pekka Rinteen mehukkaalla jatkosopimuksella, ja joukkueen monivuotinen ykkösvahti kiitti seuraa torjumalla nollapelin Boston Bruinsia vastaan. Kymmenen miljoonan dollarin jatkosopimus ja nollapeli osuivat kaiken kukkuraksi Rinteen syntymäpäivään. Matkamittari naksahti 36 ikävuoteen.
Nashville voitti Bostonin Roman Josin maalilla 1-0. Rinne sai kenttäpelaajilta hyvin tukea, eikä hänelle kertynyt pelissä kuin 26 torjuntaa. Bostonin veteraanivahti Jan Halak hikoili illan 40 laukauksen kiekkosateessa.
– Aika makee päivää. Kirjoitin aamulla kahden vuoden sopimuksen. Jatkosopimus ja syntymäpäivät, aika uskomatonta, kun päälle tuli vielä mahtavan hieno voitto, Rinne kertasi päivän käänteitä NHL:n nettisivuilla.
– Olen iloinen ja ylpeä, kun saan jatkaa organisaatiossa, joka antoi minulle mahdollisuuden kauan sitten. Olen todella, todella onnekas, kun voin jatkaa unelmani tavoittelua tässä seurassa.

Saros täydentää tandemin

Rinne on pelannut koko uransa Nashvillessa. Hänelle on kertynyt seuran pelipaidassa lähes 600 ottelua kaudesta 2005-06. Viime talven jälkeen hänet palkittiin runkosarjan parhaan maalivahdin Vezina-palkinnolla.
Kahden vuoden ja 10 miljoonan dollarin jatkosopimuksessa Rinteen palkka on 5,26 miljoonaa ensi kaudesta ja seuraavana vuonna 3,5 miljoonaa euroa.
– Pekka Rinne on seurahistorian vaikutusvaltaisin pelaaja jäällä ja sen ulkopuolella. Hän on yksi liigan parhaista maalivahdeista, Predatorsin GM David Poile kommentoi sopimusta.
– Molemmat osapuolet haluavat yhteistyön jatkuvan Rinteen uran loppuun.
Sopimus rauhoittaa Predatorsin maalinsuun kevääseen 2021. Rinteen taustalla kasvaa toinen tasokas suomalaisvahti, nuorten maailmanmestari Juuse Saros.
– Mielestämme tämä tandemi on yksi liigan parhaista, Poile kehui.
Rinne kiitti Predatorsia myös edellisestä sopimuksestaan nollapelillä marraskuuta 2011.

https://www.nhl.com/news/boston-bruins-nashville-predators-game-recap/c-301574504

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic