Lounais-Häme

Nato-harjoituksen taisteluvaihe alkaa näyttävällä maihinnousulla Norjassa, suomalaisia mukana

Trondheim
30.10.2018, 08:06

Ulkomaat

Naton Trident Juncture 18 -harjoitusta esitellään tänään näyttävästi sotilasliiton jäsenmaiden edustajille ja kansainväliselle medialle. Ohjelmassa lähellä Trondheimia on meri- ja ilmavoimien tukema maihinnousu, jossa on mukana yhteensä 3 000 sotilasta. Suomesta näytökseen osallistuvat Uudenmaan prikaatin rannikkojääkärit.
Harjoitukseen tutustumassa on muun muassa Naton norjalainen pääsihteeri Jens Stoltenberg sekä Puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindberg Suomesta.
Naton harjoitus sai lisäsävyä eilen, kun norjalaismedia kertoi, että Venäjän laivasto aikoo järjestää loppuviikosta ohjusharjoituksen Norjanmerellä osin samalla alueella Nato-harjoituksen kanssa.

”Venäjän harjoittelussa ei dramatiikkaa”

Norjan puolustusministerin Frank Bakke-Jensenin mukaan Venäjän harjoittelu lähialueella ei ole mitään uutta eikä siihen liity dramatiikkaa. Hän kommentoi NRK:lle Norjan ja Naton seuraavan venäläisten toimintaa ja ryhtyvän omalta osaltaan toimenpiteisiin, jos niitä tarvitaan turvallisuuden takaamiseksi ja onnettomuuksien välttämiseksi.
Myös Naton Stoltenberg piti kommenteissaan norjalaismedialle venäläisten harjoittelutoimintaa jo entuudestaan tuttuna.
Nyt käynnistyvä Trident Jucturen varsinainen joukkojen taisteluvaihe jatkuu 7. marraskuuta saakka. Maalla toiminta keskittyy Oslon ja Trondheimin väliselle alueelle, merellä paljon laajemmalle alueelle Norjanmerellä ja Pohjois-Atlantilla. Ilmatoimintaa on myös Ruotsin ja jonkin verran Suomenkin alueella.
Merivoimien rannikkojääkäreiden lisäksi Trident Junctureen osallistuu Porin prikaatin jääkärikomppania osana ruotsalaista prikaatia. Ilmavoimista mukana on yhdeksän Hornet-monitoimihävittäjää.

https://www.nrk.no/trondelag/russerne-varsler-skarpskytingstester-utenfor-trondelag-og-more-1.14269255

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic