Lounais-Häme

Näyttely 100-vuotiaalle Suomelle

Seinälle on nostettu Torronsuo 12 palassa.

Jokainen pala on tehty eri tilkkumaalauksen tekniikalla. Siinä missä yhteen palaan on käytetty huovutusvillaa, toisessa hyödynnetään käsinkirjontaa ja kolmatta on konekirjoiltu. Yhteensä 12 käsityöharrastajan tilkkutyöt on koottu yhdeksi kokonaisuudeksi, joka muodostaa Torronsuon.

Tekstiilityön harrastajien teos on yksi Jokiläänin kansalaisopiston kevätnäyttelyn Suomi 100 -töistä. Teeman alle on kerätty lukuisia muitakin töitä. Esimerkiksi lähes kaikki maalaukset on toteutettu Suomi-teemalla. Myös lasten taidepajan työt kertovat kotimaastamme.

Juhlavuoden näyttelyssä ilmenee konkreettisesti se, millaisena paikalliset taiteen harrastajat näkevän Suomen. Heidän mielissään kotimaamme on joko sinivalkoinen tai vehreä. Suomi näyttäytyy teoksissa koskemattomana luontona kaikissa eri vuodenajoissa.

Suomen juhlavuoden erikoisteeman lisäksi näyttelyssä korostuu toinenkin erikoisuus. Näyttelyssä on esillä ennätysmäärä entisöityjä huonekaluja. Juuri tänä keväänä on valmistunut useita sellaisia huonekaluja, joiden entisöinti on kestänyt jopa vuosia. Teknisen työn ohjaavan opettajan Mirva Kallion mukaan näyttelyssä on esillä noin 30 huonekalua.

-Parasta on se, että nämä vanhat huonekalut ovat enimmäkseen paikallisia. Harva harrastaja ostelee niitä huutokaupoista, vaan suurin osa on oman suvun perintöä, Kallio sanoo. FL

Jokiläänin kansalaisopiston kevätnäyttely on esillä Jokioisten Tietotalossa perjantaista sunnuntaihin. Esillä on noin 500 lukuvuoden aikana tehtyä työtä.

Uusimmat

Fingerpori

comic