Lounais-Häme Tammela

Nelipyöräinen nuorisotila ollut menestys Tammelassa: Wauto menee sinne, minne nuoretkin

Nuori on aina Wautoon tervetullut, Walkers-toimintavastaava Minna Lahtela (vas.) Aseman lapset ry:stä sekä Maria Valta ja Hanna Haapaniemi Tammelan kunnan nuorisopalveluista kertovat. Kuva: Tapio Tuomela
Nuori on aina Wautoon tervetullut, Walkers-toimintavastaava Minna Lahtela (vas.) Aseman lapset ry:stä sekä Maria Valta ja Hanna Haapaniemi Tammelan kunnan nuorisopalveluista kertovat. Kuva: Tapio Tuomela

Tammelan nuorisotyössä elokuusta lähtien käytössä ollut Walkers-auto eli Wauto on tavoittanut nuoria hyvin. Pääosin kylätaloilla ja kouluilla pysähtynyt matkailuauto on tavoittanut jo yli 500 nuorta.

Yhdessä Aseman lapset ry:n kanssa toteutettua hanketta on Tammelassa luotsannut nuorisotyöntekijä Maria Valta. Tarkoituksena on ollut liikkua autolla siellä, missä nuoretkin ovat.

– Olemme ajaneet pääosin kylätaloilla ja kouluilla, erityisesti Koulukeskuksen alueella. Wauton toimivuus näkyy erityisesti siinä, miten sillä tavoitetaan sellaisia nuoria, jotka eivät käy esimerkiksi Manttaalin nuorisotalolla, Valta sanoo.

Wauto on liikkunut Tammelassa tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Toimintakertoja on ollut yhteensä 18. Niistä vain kahtena kertana ei ole kohdattu yhtään nuorta. Toimintaa on kertynyt yhteensä viitisenkymmentä tuntia.

Aikuisia saatu vapaaehtoisiksi

Wauton toimintaperiaate perustuu matalan kynnyksen kohtaamiselle. Tarjolla on ollut mehua ja pullaa ja aikuisten juttuseuraa.

– Wautolla nuoret ovat saaneet kertoa kiinnostuksen kohteistaan tai purkaa huoliaan. Wauto on ollut merkittävä tuki työssämme, Valta kiittelee.

Nuorten ohella Wauton ympärille on syksyn aikana kokoontunut myös vanhempia, opettajia ja kunnan työntekijöitä. Lisäksi vapaaehtoiset ovat auttaneet pitämällä seuraa nuorille.

– Ilman vapaaehtoisia tämä ei olisi ollut mahdollista lainkaan, sanoo Wauto-toiminnasta vastaava Aseman lapset ry:n toimintavastaava Minna Lahtela.

Vielä ehtii tutustumaan

Wautoon voi vielä tulla tutustumaan Koulukeskuksen piha-alueella 16.11. klo 19 ja 22.11. klo 18, Liikuntakeskuksen alueella 19.11. klo 18 ja Härkäpostin kahvion luona 26.11. klo 18.

Wauto-hanke loppuu Tammelassa 30.11.

 

Lisää aiheesta: Wauton ”lauteilla” voi puhua asiat halki tai vain pitää hauskaa – Nuorisotyö kiertää Tammelassa matkailuautolla

Uusimmat

Näkoislehti

12.8.2020

Fingerpori

comic