Lounais-Häme Forssa

Nelivitosten mitali on jo varma, mutta hopeassakin on tekemistä

Järkähtämätön FoKoPo punnersi nelivitosten SM-sarjassa avausvoiton vauhdikkaasta Visasta.
FoKoPon Jussi Varjus punnertaa Visan korin alla. Kuva: Lassi Puhtimäki

Strandbergilta kramppasi pohje ja Saviniemellä nykäisi takareisi, mutta se tärkein eli avausvoitto tuli otettua 45-vuotiaiden miesten SM-sarjassa. Pakilan Visa-45 taipui Feeniksissä FoKoPo II:lle korilukemin 86–70 (39–35).

– Kunto ei riitä siihen määrään lämmittelyä mitä kroppa vaatisi, naureskeli FoKoPon nelivitosten kippari ja puhemies Jussi Varjus matsin jälkeen.

Sunnuntain ottelun juoni oli heti alkuminuuteilta lähtien selvä. Vikkeläjalkainen Visa piti vauhtia ja pisti pallon kiertämään, fyysisesti isompi FoKoPo pyrki rauhoittamaan tempoa ja halusi ratkoa enemmän taidolla kuin kunnolla.

FoKoPo oli läpi ottelun hienokseltaan niskan päällä, vaikka Visa kävikin muutaman kerran johdossa. FoKoPo nosteli pinnoja korin alta, kun Visa heitteli hieman kauempaa vauhdikkaan pelintekijänsä Tuukka Farinin johdolla.

FoKoPo johti puoliajalla 39–35, mutta Visa tuli vauhdilla tauolta ja jo näytti hetken kääntävän pelin. Tässä vaiheessa Mikko Saviniemi ja etenkin kovakuntoinen ja tarkkakätinen Markus Kylen alkoivat nakuttaa onnistuneesti kolmosia, jotka palauttivat otteen FoKoPolle.

Helsinkiläinen Visa painoi loppuun asti, mutta FoKoPo ei ollut yllättävissä, vaan meni hötkyilemättä selvään voittoon.

– Tämä oli jo ihan hyvä peli. Tässä oli juoksua ja vauhtia, tiukkaa taistelua korin alla. Kaikkea sitä mitä koripallossa kuuluukin olla, Varjus sanoi.

Turun apu ”Krisu” Kylen heitti FoKoPolle 37 pistettä. Mikko Saviniemi teki 18 pinnaa, Jussi Varjus 13 ja Niko Strandberg ennen vaihtopenkille vetäytymistään 12.

Viime vuonna FoKoPo oli nelivitosten SM-sarjassa hopealla Kisiksen jälkeen. Mitalia voidaan pitää jälleen varmana, sillä sarjassa on mukana tasan kolme joukkuetta.

FoKoPo hävisi ensimmäisen kotipelin selvästi Kisikselle, mutta kaatoi nyt Visan. Forssalaisilla on edessä on vielä kaksinkertaisen sarjan vieraspelit helsinkiläisjoukkueita vastaan.

– Hopeassakin on tänä vuonna tekemistä. Jos tämä Visa pitää kotipelissään Mäkelänrinteellä tällaista vauhtia, voi olla, ettei meidän kolmoset uppoa samaan malliin kuin nyt täällä kotisalissa. Mutta kaikki on mahdollista, Varjus sanoi. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic