Lounais-Häme

Neljä kaivostyöläistä kuollut kultakaivoksen sorruttua Etelä-Afrikassa

Helmikuussa yhtiön kaivoksesta pelastettiin yli 900 työntekijää, jotka olivat jääneet jumiin kaivokseen sähkökatkon vuoksi. Helmikuussa kuolonuhreilta vältyttiin.

Neljä kaivostyöläistä on kuollut Etelä-Afrikassa kaivoksen sorruttua maanjäristyksen seurauksena

Sibanye-Stillwaterin Masakhanen kaivoksesta pelastettiin yhteensä kymmenen kaivostyöläistä sortumisen jälkeen. Kaivos sortui torstaina. Maanjäristys oli voimakkuudeltaan noin 2,5 magnitudia.

Kaivoksessa on loukussa vielä kolme työntekijää, joista ainakin kaksi on loukkaantunut, kertoo kultakaivos lausunnossaan BBC:n mukaan.

Etelä-Afrikka on maailman johtavin kullan tuottaja. Maan kaivosteollisuutta on kuitenkin usein kritisoitu huonon työturvallisuuden takia.

Onnettomuus ei ole ensimmäinen laatuaan yrityksen historiassa. Helmikuussa peräti 955 yrityksen kaivostyöläistä jäi loukkuun maan alle vuorokaudeksi Welkomin kaupungissa, kun myrsky katkaisi sähköt. Varageneraattorit eivät toimineet. Helmikuussa kuolonuhreilta vältyttiin. Pelastetut kaivostyöntekijät kärsivät lähinnä nestehukasta ja kovasta verenpaineesta, mutta vakavia vammoja ei ollut syntynyt.

Hieman tämän jälkeen kaksi yhtiön työntekijää menehtyi työolosuhteissa yrityksen toisessa kaivoksessa, kertoo uutistoimisto AFP.

Etelä-Afrikan ammattiliittojen keskusjärjestö COSATU on kritisoinut kaivosyhtiötä sen turvallisuuspuutteista. Sen sanoo julkaisemassaan lausunnossa olevansa huolissaan Sibanye-Stillwaterin työturvallisuuden heikosta tasosta.

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic