Lounais-Häme

Neljä päivää outlet-kauppaa Forssassa

Kartanokeskuksen pysäköintipaikalla on tavallisesti tilaa, mutta tänään vapaan paikan löytäminen voi olla haastavaa. Näin ainakin toivovat Forssan MegaOutlet-tapahtuman järjestäjät ja myyjät, jotka tuovat tyhjänä olleeseen liiketilaan harvinaisen runsaan valikoiman eri alojen outlet-tuotteita.

Kauppakeskuksen Kartanonkadun puoleisessa hallissa on tehty kuluvalla viikolla töitä aamusta iltaan, kun yrittäjät ovat pystyttäneet myyntipisteitään tapahtumaa varten. Suuressa 2000 neliön liiketilassa on kaikkiaan 32 osastoa. Neljä päivää kestävä tapahtuma on erityisesti paikallisten yrittäjien voimanponnistus, mutta paikalla on myös seutukunnan ulkopuolelta tulevien yrittäjien tuotteita.

Tapahtuman alullepanijoihin lukeutuva Muotiliike Olivian yrittäjä Jonna Mäkilä muistuttaa, että tapahtumassa mukana olevien yrittäjien myyntipöydiltä voi löytyä yllättäviäkin tuotteita. Moni yrittäjä on hankkinut outlet-myyntiin varta vasten tuote-eriä, joita ei tavallisesti yrittäjien omista liikkeistä löydy. Tämä kuuluu outlet-tapahtuman henkeen.

-Monella myyjällä on tuotteita sekä outlet-valikoimasta että liikkeen varsinaisesta valikoimasta. Esimerkiksi meillä suhde on suunnilleen fifty-fifty, jossa puolet on erilaisia eriä ja puolet oman liikkeen poistotuotteita, Mäkilä kertoo.

Tapahtumaan on saatu mukaan myös Forssan seudulla harvemmin nähtyjä yrityksiä ja tuotemerkkejä, joilla ei ole varsinaista edustusta paikkakunnalla. Esimerkkeinä näistä ovat muun muassa lankavalmistaja Novitan sekä kosmetiikkavalmistaja Lumenen myyntipisteet.

-Meidän asiakkaamme kysyvät meiltä usein myös lankoja, jotka eivät kuulu liikkeemme valikoimaan. Tästä heräsi ajatus hankkia tänne oman osaston myös langoille, kertoo Kankaiset-tekstiilimyymälän yrittäjä Merja Johansson. Kankaisilla on tapahtumassa myös oma kankaisiin keskittyvä osasto.

Suurin osa paikalla olevista yrittäjistä on erikoiskaupan toimijoita. Poikkeuksena joukkoon on paikallinen k-kauppa, jonka osastolla ei kuitenkaan myydä kananmunia tai wc-paperia. Tapahtuman henkeen liittyen kauppias Minna Lunden on hankkinut osastolle erinäisiä ruokakaupan perusvalikoimasta poikkeavia tuotteita. Osastolla on myös kahvio.

Jonna Mäkilä on tyytyväinen siihen, miten laajasti markkinatapahtuman tarjonta vastaa eri asiakasryhmien tarpeisiin. Myyjien kohderyhminä ovat tasapainoisesti niin miehet, naiset kuin lapsetkin.

-Tapahtumassa on tasaisesti huomioitu kaikki perheenjäsenet, myös lemmikit, myhäilee Mäkilä.

Mäkilä toivoo, että paikallisesti ainutlaatuinen tapahtuma saisi liikkeelle kaikki vauvasta vaariin. MegaOutletin järjestäjät tähyävät kuitenkin pitkälle. Tapahtumaa on nimittäin markkinoitu myös seutukunnan ulkopuolella Hämeenlinnan seutua ja Karkkilaa myöten.

-Toivomme mielessämme, että tänne saapuvat käyttäisivät myös muita paikkakunnan palveluita. Kun muualta tulevat huomaavat, mitä kaikkea täältä löytyy, he ehkä tulevat toistekin, Mäkilä tuumaa.

Mäkilän mukaan järjestäjien ja myyjien odotukset ovat korkealla jo aloituspäivänä.

-Kyllä torstai on tapahtuman pääpäivä, jolloin varmaan on vilkkainta. Lauantaina täällä on varmasti myös vilkasta, kun myös maakunnista tulevat ihmiset saapuvat paikalle, Mäkilä toteaa toiveikkaasti. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti