Neljä suomalaista pidätetty Malesiassa kristillisen materiaalin jakamisesta - nelikkoa saattaa uhata jopa vuosien vankeus

Helsinki/Kuala Lumpur
21.11.2018, 11:45

Ulkomaat

Neljä Suomen kansalaista on pidätetty Malesiassa kristillisen materiaalin jakamisesta, paikallinen media kertoo. Suomalaiset otettiin kiinni hotellistaan Langkawin saarella eilen.
Paikallisen poliisin mukaan pidätetyt kaksi miestä ja kaksi naista ovat iältään 27-60-vuotiaita. Heiltä takavarikoitiin yli 300 lehtistä, joissa oli katkelmia Raamatusta, poliisi kertoo.
Mediatietojen mukaan poliisi oli saanut useita ilmoituksia suomalaisista. New Strait Times kertoo, että yksi ilmoittajista oli nähnyt epäillyt jakamassa kristillistä materiaalia Pantai Cenangin alueella sunnuntaina.

Yksi pidätetyistä Joosua Missiosta

Suomen ulkoministeriöstä kerrotaan STT:lle, että ministeriö on tietoinen tapauksesta ja selvittää sitä yhteistyössä Malesian viranomaisten kanssa.
Ulkoministeriö ei kommentoi sitä, onko ministeriö ollut suoraan yhteydessä pidätettyihin. Ministeriö ei myöskään kommentoinut sitä, olivatko suomalaiset esimerkiksi jonkin kirkon tai järjestön lähettäminä Malesiassa.
STT:n tietojen mukaan ainakin yksi pidätetyistä kuuluu Joosua Missioon, joka kotisivujensa mukaan on nuorisojärjestö, joka tukee nuoria terveelliseen ja päihteettömään elämäntapaan kristillisten arvojen kautta. Joosua Missio tunnetaan muun muassa musiikkifestivaaleja kiertävästä Suomi Jeesukselle -bussistaan.

Konservatiivinen islam vahvistunut

Uskonto on herkkä aihe muslimienemmistöisessä Malesiassa. Viime vuosina muun muassa useat ihmisoikeusjärjestöt ovat ilmaisseet huolensa entistä konservatiivisemman islamin vahvistumisesta maassa.
Suomalaisten epäillään rikkoneen lakia, joka kieltää epäsovun aiheuttamisen uskonnon perusteella. Malesian rikoslain mukaan lain rikkomisesta voidaan määrätä vähintään kahden vuoden ja enintään viiden vuoden vankeusrangaistus.

https://www.nst.com.my/news/crime-courts/2018/11/433153/four-finnish-nationals-arrested-distributing-religious-materials
http://www.joosuamissio.fi/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1
http://www.agc.gov.my/agcportal/uploads/files/Publications/LOM/EN/Penal%20Code%20ACT%20574%20-%20TP%20LULUS%2021_2_2018.pdf

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic