Lounais-Häme

Neljäätoista ihmistä ammuttu Torontossa - kaksi uhria ja ampuja kuolleet

Toronto
23.07.2018, 15:12

Ulkomaat

Neljäätoista ihmistä on ammuttu Kanadan Torontossa sunnuntai-iltana, kertoo Toronton poliisi Twitterissä. Ontarion erikoistutkimusyksikkö on vahvistanut, että kaksi uhria ja epäilty ampuja on kuollut, uutisoi kanadalainen CBC. Poliisi kertoi aiemmin, että alakouluikäinen tyttö on kriittisessä tilassa.
Kanadalaisten medioiden julkaisemalla videoklipillä näkyy tummaan asuun pukeutunut mies kävelemässä jalkakäytävällä. Sitten videon mies kääntyy ja alkaa ampua. CBC:n mukaan epäilty oli 29-vuotias.
Poliisin mukaan asemies avasi tulen sunnuntai-iltana paikallista aikaa Greektownin kaupunginosassa. Global News kertoo poliisilähteisiin vedoten, että epäillyn uskotaan ampuneen poliiseja kohti ennen kuin hän tappoi itsensä.
Silminnäkijät ovat kuvailleet paikallismedialle kuulleensa parikymmentä laukausta ja ihmisten kiljuntaa.
– Oli paljon ampumista. Joku ampui ja sitten oli tauko. Kuulimme lisää ampumista, ja sitten oli tauko ja lisää ampumista, silminnäkijä John Tulloch kertoi kanadalaislehdelle.
Poliisipäällikkö Mark Saunders sanoi, että on liian aikaista tietää tekijän motiiveja. Poliisin henkirikosyksikkö tutkii tapahtunutta.
Toronton pormestari John Tory näkee tapauksen todisteena siitä, että Torontossa on ”aseongelma”. Kaupungin poliisin tilastojen mukaan heinäkuun puoleen väliin mennessä Torontossa on ollut yli 200 asevälikohtausta, joissa on kuollut yhteensä lähes 30 ihmistä.
Kanadassa on suhteellisen vähän aseellista väkivaltaa, etenkin verrattuna naapurimaahan Yhdysvaltoihin.

https://twitter.com/TorontoPolice/status/1021254639369445377
http://www.cbc.ca/news/canada/toronto/danforth-logan-shooting-1.4757409

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic