Lounais-Häme

Neljäs kerta toden sanoi - FPS vihdoin voittoon Huntersista

Porvoolainen Hunters oli sunnuntaihin saakka ylipääsemätön vastus Palloseuralle tämän kauden Suomi-sarjassa.

Mutta eipä ole enää.

Kolme kertaa Huntersilta takkiin ottanut FPS pystyi kauden neljännessä kohtaamisessa voittoon, vaikka tiukalle se meni. Enemmän voittoa halunnut FPS väänsi kuin väkisin kotijäällään 5–4 (1–2, 2–0, 2–2) -voiton.

-Kaikki on nyt voitettu. Hyvä kun sen pystyy tekemään kärkijoukkueelle, FPS:n luotsi Asko Rantanen totesi.

 

Hunters on liukas ja taitava, mutta kuten sunnuntain peli näytti, aivan kaadettavissa FPS:lle. Vieraat aloittivat kuitenkin maalinteon, kun Reko Riihinen ohjasi ylivoimalla 0–1-maalin ohi FPS:n maalilla pelanneen Joonas Laaksosen.

FPS kuittasi tasoihin lähes vastaavalla osumalla. Nyt Palloseura oli ylivoimalla, ja kiekon ohjasi maaliin Juuso Hämäläinen Joona Talan syötöstä. Toiseen erään mentiin silti Huntersin johdossa, kun Reko Riihisen laukaus yllätti maskissa olleen FPS-vahti Laaksosen.

Toisessa erässä FPS vei peliä. Joni Leppäkoski tunki vahvasti Huntersin maalille ja nosti etuyläpesään tasoitukseen 2–2:een.

FPS:n 3–2-johto-osuma syntyi komean kuvion päätteeksi. Otto Rantanen pääsi pistämään kiekon lähes tyhjiin, kun Joona Tala ja Jeffrey Lawman hassuttivat Huntersin puolustuksen ja maalivahti Ari Ahokkaan.

 

Kolmas erä oli tahtojen taistelua. Hunters oli jo päästä niskan päälle, sillä joukkue nousi Ville Heikkisen alivoima- ja Reno Goodwinin ylivoimaosumilla 3–4-johtoon.

FPS ei kuitenkaan nitkahtanut, vaan Niklas Sillanpää laukoi tasoituksen 4–4:ään ja Konsta Härkönen iski irtokiekosta ylivoimalla 5–4-johdon.

Hunters yritti kaikkensa, otti lopussa maalivahdinkin pois, mutta Härkösen osuma jäi pelin viimeiseksi.

-Vahva peli meiltä. Jaksettiin uskoa omaan tekemiseemme, vaikka olimme tappiolla, tyytyväinen Rantanen sanoi.

Kotiedussa kiinni oleva FPS on Suomi-sarjan ylemmässä jatkosarjassa kolmantena, mutta se on pelannut ottelun enemmän kuin takana vaanivat JHT ja Hokki. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti