Lounais-Häme Forssa

Neljäs Seinä tuo ystävänsä esiintymään Forssaan – "Jokainen esitys on kuin menisi ekoille treffeille yleisön kanssa"

Lähiseutuhuumorin lähettiläät järjestävät keväällä neljä komediaklubia.
Neljäs Seinä on tunnettu musiikki-improstaan. Kuvassa vasemmalta Nelli Riiheläinen, Markus Kaustell, Taija Piikkilä, Riku Tuominen, Kirsi Lindholm ja Laura Orttenvuori. Kuva: Lassi Puhtimäki
Neljäs Seinä on tunnettu musiikki-improstaan. Kuvassa vasemmalta Nelli Riiheläinen, Markus Kaustell, Taija Piikkilä, Riku Tuominen, Kirsi Lindholm ja Laura Orttenvuori. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tulevana keväänä improvisaatioryhmä Neljäs Seinä järjestää suosittuja Forssan naurettavin komediaklubi -nimellä kulkevia klubeja uudella konseptilla.

Forssalaislähtöisen ryhmän vieraaksi saapuu improvisaatioteattereita ja ryhmiä Etelä-Suomesta.

– Vastaavanlaista ei ole Forssassa ennen nähty. Meillä ei ole klubeillamme ollut aiemmin vierailijoita, näyttelijät Markus Kaustell ja Kirsi Lindholm kertovat.

 

Esitys on aina yleisönsä näköinen

Improteatterissa jokainen esitys on erilainen, koska esityksen aiheet tulevat yleisöltä. Yleisö toimii yhdessä näyttelijöiden kanssa esityksen ohjaajina ja käsikirjoittajina, mutta klubista voi nauttia myös vain seuraamalla.

– Ihan niin kuin musiikissakin, improssa on yhteinen kieli ja samat periaatteet, joiden puitteissa toimitaan. Tämä on vähän kuin improjamittelua, Riku Tuominen sanoo.

Kaikki komediaklubeille keväällä matkaavat vierailijaesiintyjät ovat ryhmälle tavalla tai toisella tuttuja, ja osan kanssa on noustu monesti samalle lavalle – mutta ei Forssassa.

– Tavoitteenamme on tuoda laadukasta improa tälle seudulle, Lindholm tiivistää vierailijaklubien tarkoituksen.

– Viimein, Kaustell sanoo ja koko porukka rehahtaa nauruun.

 

”Kuin menisi ekoille treffeille”

Esiintyminen jännittää aina, mutta se on myös koko homman juju.

Ryhmässä jännitystä kuvaillaan kuumottavana, mutta odottavana fiiliksenä siitä, kuinka koskaan ei tiedä, mihin tämä ilta johtaa.

– Jokainen esitys on kuin menisi ekoille treffeille yleisön kanssa. Sellaista hakemista, että mistä yleisö tykkää, ja toisaalta sitä, että omistaa hetken vain sille toiselle, eli tässä tapauksessa yleisölle, Tuominen vertaa.

Nelli Riiheläinen muistuttaa myös, ettei impron tarkoitus ole vain naurattaa.

– Tärkeintä on herättää erilaisia tunteita.

 

Lue myös: Neljäs Seinä virittää itsensä improon

 

Komediakubit jatkuvat Pistrinassa

Komediaklubit järjestetään jälleen Pikku Pistrinan alakerran kellariklubilla, jossa loppuunmyydyt komediaklubi-illat järjestettiin myös aiemmin.

– Se on sellainen salakapakkatyyppinen tila. Sopivan intiimi, ryhmä kuvailee.

Ryhmä näkee positiivisena sen, että Pistrinassa yleisö voi esityksen lomassa nauttia joko kupposen kahvia, tuopposen olutta tai vaikka illallista.

– Esitykset Pistrinassa ovat tuoneet paikalle monipuolisemmin yleisöä kuin teatteriin. Hienoa, jos ihmiset kokevat, että sinne on matalampi kynnys tulla, Kaustell sanoo.

 

Impro vapauttaa yleisön ja esiintyjät

Ryhmä aloitti vuonna 2008 neljän jäsenen voimin, mutta nyt ryhmään kuuluu jo kahdeksan näyttelijää. Uusimpia tulokkaita ovat Tuukka Saari ja Taija Piikkilä.

Ryhmä esiintyy ympäri Suomen, ja Lindholmin mukaan vain pieni osa keikoista tehdään Forssan seudulla.

Näyttelijät kertovat pitävänsä improvisaatioteatterin tuomasta vapautumisen tunteesta, joka ulottuu lavalta yleisöön asti.

– Tämä on sellaista nauruterapiaa yleisölle ja itselle. FL

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic