Lounais-Häme

Nelosjuomia saa Forssasta heti vuoden alusta

Vaikkei aluksi ollut varmuutta siitä, että vahvemmat alkoholijuomat ehtivät kaikkiin liikkeisiin heti tammikuun alkuun, forssalaiskauppojen varastoissa odottaa tällä hetkellä pinoittain 5,5-prosenttisia alkoholijuomia odottamassa vuoden vaihtumista.

Eduskunta päätti alkoholilain uudistuksesta vasta joulukuun puolivälissä, ja presidentti Sauli Niinistö vahvisti uuden alkoholilain torstaina. Laki, jonka mukaan vahvempia alkoholijuomia saa myydä vähittäistavarakaupoissa, astuu voimaan tammikuun alusta.

Lidl Suomi tiedotti, että Lidlien hyllyillä on heti vuoden alusta ainakin 5,5-prosenttinen lonkero, nelosolut sekä muutama juomasekoitus.

S-ryhmä taas on kertonut, että ketjun kaupoista löytyy vuodenvaihteesta lähtien kymmeniä uusia oluita. Tosin pienemmissä kaupoissa ne eivät välttämättä ehdi hyllyille vielä heti uudenvuodenpäiväksi.

Forssan Prisman johtaja Minna Hovila-Myllylä kertoo, että kaupan valikoimiin tulee ensi viikolla reilu parikymmentä uutta alkoholituotetta.

-Mukana on ainakin olutta, siideriä ja lonkeroa. Kaikki uudet tuotteet, joita olemme saaneet, laitetaan esille ensi viikon aikana, Hovila-Myllylä sanoo.

Forssan Citymarketin kauppiaan Mikko Virtasen mukaan heille tulee uusia tuotteita heti vuodenvaihteesta lähtien reilu 40.

-Suurin osa on olutta, mutta mukana on myös vähän siideriä ja lonkeroa, Virtanen sanoo.

Pienpanimotuotteiden sekä niin sanottujen limuviinojen on kerrottu saapuvan kauppoihin hitaammalla aikataululla kuin suurten panimoiden vahvempien oluiden sekä lonkeroiden.

-Saimme kuitenkin pienpanimotuotteita valikoimiimme melko hyvin, Hovila-Myllylä sanoo.

Virtanen kertoo, että Citymarketiin tulee heti vuoden alusta saataville myös joitain limuviinoja, joita ei siis ole valmistettu käymisteitse.

-Pienpanimotuotteet ovat lähinnä yksittäisiä, eikä niitä vielä ole kovin paljon. Suuren pienpanimon – tai pienen suuren panimon, miten sen nyt ottaa – Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan sekä Saimaan Juomatehtaan vahvempia oluita meillä on heti, Virtanen kertoo.

Sekä Prismassa että Citymarketissa valikoima laajenee kevään aikana. Aikataulu riippuu siitä, kuinka paljon juomia on kaupoille saatavilla.

-Olen kuullut, että tällä hetkellä Suomessa on jonkinlainen tölkkipula. Juomaa saisi, mutta tölkeistä on pulaa, Virtanen sanoo.

Virtanen ja Hovila-Myllylä eivät odota myyntimäärissä suuriakaan muutoksia uuden alkoholilain vuoksi.

-En usko, että kokonaismyynnissä tulee juurikaan eroa. Tuotteiden sisällä varmasti tapahtuu siirtymisiä, Virtanen sanoo.

-Luotan, että kuluttajat lähtevät testailemaan erilaisia juomia. Panostetaan esimerkiksi siihen, mitä olutta juodaan minkäkin ruoan kanssa, Hovila-Myllylä pohtii.

Forssalaiskaupoista uudenvuodenpäivänä ovat auki Prisma, Lidl, S-market ja Sale. Lisäksi maanantaina palvelevat ABC:n ja Autokeitaan yhteydessä olevat kaupat sekä Kartanonkadun R-kioski.

Citymarketin, K-supermarketin sekä K-marketin ovet ovat maanantaina suljettuina. FL

Mikä muuttuu?
Presidentti Sauli Niinistö vahvisti uuden alkoholilain torstaina. Laki astuu voimaan 1.1.2018.Jatkossa kaupat, kioskit ja huoltoasemat saavat myydä niin kutsuttuja nelosen vahvuisia eli maksimissaan 5,5 prosenttia alkoholia sisältäviä juomia.Lain myötä päivittäistavarakaupat saavat myös jatkossa myydä niin kutsuttuja limuviinoja, joita ei ole valmistettu käymisteitse.Pienpanimot saavat myös luvan haettuaan jatkossa myydä alkoholijuomia vähittäismyyntinä.Myös markkinointipuolella tapahtuu muutoksia. Ravintolat saavat esimerkiksi mainostaa jatkossa happy hour -tarjouksiaan ja väkevien alkoholijuomien hintamainontaa vapautetaan verkossa.Ravintoloiden anniskeluajat muuttuvat vapaammiksi maaliskuun alussa.

Uusimmat

Fingerpori

comic