Lounais-Häme

Netflixin viestintäpäällikkö erotettiin rasistisen kielenkäytön vuoksi

Los Angeles
23.06.2018, 13:10

Talous

Suoratoistopalvelu Netflixin viestintäpäällikkö Jonathan Friedland on erotettu rasistisen kielenkäytön vuoksi. Friedland itse kertoi erostaan perjantaina Twitterissä.
Friedland käytti afrikanamerikkalaisia loukkaavaa sanaa kahdessa eri tapaamisessa joitakin kuukausia sitten. Ensimmäisen tapaamisen aiheena olivat arkaluontoiset sanat. Friedland pyysi sanavalintaansa välittömästi anteeksi. Hän kuitenkin käytti sanaa uudestaan joitakin päiviä myöhemmin keskustellessaan ensimmäisestä tapauksesta kahden afrikanamerikkalaisen henkilöstöhallinnon edustajan kanssa.
– Jätän Netflixin seitsemän vuoden jälkeen. Johtajien pitää näyttää moitteetonta esimerkkiä, ja valitettavasti en yltänyt siihen puhuessani harkitsemattomasti ryhmälleni sanoista, jotka loukkaavat ihmisiä komediassa, Friedland twiittasi.
Netflixin toimitusjohtaja Reed Hastings lähetti perjantaina työntekijöilleen asiasta muistion, jonka Variety-lehti sai haltuunsa. Muistiossa Reed kirjoitti, että yhden kerran Friedland olisi saanut anteeksi, mutta kaksi oli liikaa.
– Jonathanin sanavalinnat osoittavat niin heikkoa ymmärrystä ja herkkyyttä rotukysymyksille, että se ei ole hyväksyttävää. Tämä ei ole yhtiömme arvojen mukaista, hän kirjoitti.

https://twitter.com/jsf33/status/1010248478247694337

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic