Lounais-Häme

NHL:ään varatun Miska Kukkosen seuraava etappi on pelipaikka Tapparan liigajoukkueessa

Forssan Palloseuran kasvatti Miska Kukkonen katseli NHL:n varaustilaisuutta juhannuksena kaverinsa kanssa. Vaikka Kukkonen on merkitty kiekkopiireissä isoin kirjaimin poikkeukselliseksi lupaukseksi, parin viime kauden näytöt Ilveksen A-nuorissa ja nuorten maajoukkueessa jäivät loukkaantumisten takia sen verran vähäisiksi, ettei Kukkonen pitänyt nimensä kuulemista lähetyksen aikana mitenkään varmana.

-Olihan se huikea fiilis, kun oma nimi kerrottiin. Kyllä siinä vähän tuuletettiin, Kukkonen muistelee NHL-draftia.

-Buffalo ilmaisi kiinnostuksensa minua kohtaan, mutta silti varaus hieman yllätti. Ajattelin, että se tapahtuisi ensi vuonna, jos pääsen tulevalla kaudella kunnolla pelaamaan, hän jatkaa.

 

Kukkonen on kolmas Forssan Palloseuran kasvatti, joka on varattu NHL:ään. Hänet varattiin pienemmällä numerolla kuin NHL:ssä 483 runkosarjan ja 25 pudotuspelien ottelua pelannut Antti Laaksonen.

Kun tieto varauksesta levisi kiekkopiireissä, Kukkoselle alkoi sataa onnitteluja. On selvää, että varauksella on positiivinen vaikutus koko forssalaisen jääkiekkoilun kannalta.

Varausnumerot eivät silti kerro mitään, sen tietää Kukkonenkin. Juuri ennen varaustilaisuutta 18 vuotta täyttänyt Kukkonen ei ole tässä vaiheessa asettanut tarkempaa tavoitetta NHL:ssä pelaamisen osalta.

-Sinne pääseminen vaatii terveyttä ja ihan hurjasti duunia, Kukkonen sanoo.

 

Vaikka taalaliigan ovet eivät puolustajalle koskaan avautuisi, hän on jo päässyt kokemaan sen, mihin harva jääkiekkoilija koskaan yltää. Pian varaustilaisuuden jälkeen Buffalo Sabres kutsui Kukkosen viisipäiväiselle leirille, jossa uudet ja aiemmin varatut pelaajat kävivät antamassa näyttöjä valmennukselle ja seurajohdolle.

Nykyisistä Buffalon NHL-pelureista Kukkonen tapasi muun muassa joukkueen tähtipelaaja Jack Eichelin, joka varattiin NHL:ään numerolla 2 vuonna 2015.

-Eichel kävi kädestä pitäen onnittelemassa varauksesta. Mukava sälli, tulihan siitä sellainen vau-fiilis, Kukkonen muistelee.

Kukkonen ja kumppanit tutustuivat Buffalon systeemeihin, harjoittelivat kerran päivässä jäällä ja tekivät oheistreenejä. Pelaajille annettiin heti myös mediakoulutusta, jonka merkitys Pohjois-Amerikassa tiedostetaan hyvin.

-Olihan siellä vähän eri meininki kuin Suomessa. Seuralla on varmaan 50 toimihenkilöä ja Sabresin pukukoppi oli aika siisti.

Kukkonen kertoo saaneensa leirin esityksistään positiivista palautetta ja kutsun tulla antamaan näyttöjä myös ensi kesänä. Sabresin kykyjenetsijänä Suomessa toimii legendaarisen kiekkosuvun jäsen Teemu Numminen.

-Buffalosta on tulossa ensi kauden aikana delegaatio seuraamaan pelejäni. Voihan siinä tulla paineita, mutta pystyn kyllä toimimaan paineen alla, Kukkonen sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic