Lounais-Häme

Nice Run ja Suvi-ilta eivät pyri ennätyksiin

Forssan Salama liikuttaa taas ensi kuussa tuhansia kuntoilijoita, kun seura organisoi valtakunnallisen Nice Runin sekä Forssan Suvi-illan.

Salaman toiminnanjohtajan Miia Laaksosen mukaan kumpikaan tapahtuma ei tavoittele tänä vuonna osanottoennätyksiään.

– Näissä massatapahtumissa on osanottajien määrä ollut laskussa koko maassa. Hektisimmin liikkuvien ikäluokka on nyt pienempi ja yrityksetkin kustantavat nihkeämmin työntekijöidensä liikuntaa, Laaksonen toteaa.

Salaman organisoima Nice Run houkutteli eri kaupungeissa järjestettyihin tapahtumiin parhaimmillaan lähes 15 000 naiskuntoilijaa. Viime vuonna osanottajamäärä jäi noin 9 000:een.

– Olemme tyytyväisiä jos pääsemme tuohon viime vuoden lukemaan, Laaksonen sanoo.

Viime vuonna Nice Run järjestettiin yhdeksässä kaupungissa, joista Lahti ja Naantali putosivat nyt pois. Jäljelle jäivät Vaasa, Pietarsaari, Seinäjoki, Forssa, Järvenpää, Hämeenlinna ja Kalajoki.

Nice Runit alkavat kahden viikon kuluttua Vaasassa, joka kerää tänäkin vuonna suurimman osanoton yli 2 000 hengellä.

Forssan vuoro on kolmen viikon kuluttua 5. kesäkuuta. Forssassa on parhaimmillaan päästy noin 1 300 osanottajaan. Viime vuonna lukema oli noin 900, johon Laaksonen sanoo olevansa tänäkin vuonna tyytyväinen.

Nice Runin uutuuksia ovat tapahtuman historian ensimmäinen naisjuontaja, entinen forssalainen Miia Nuutila sekä uusi liikuntamuoto lavis.

– Saa nähdä minkälaista palautetta saamme, kun olemme ensimmäistä kertaa liikkeellä ilman miehistä silmänruokaa. Jännää myös nähdä minkälaisen vastaanoton lavis saa. Nice Runissa voi nyt osallistua pelkästään lavikseen ilman viiden kilometrin lenkin kiertämistä, Laaksonen kertoo.

Lavis on helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka on lavatanssiaskeleiden ja jumpan yksin tanssittava välimuoto.

Forssan Suvi-ilta järjestetään nyt 26. kertaa vanhalla konseptilla.

– Vedämme siinä mielessä henkeä entisellä konseptilla, että lajit ja aikataulut ovat samat, Laaksonen kertoo.

Ohjelmassa ovat juoksuista 10 kilometriä, puolimaraton ja maraton, 35:n ja 95 kilometrin pyöräilyt sekä 35 kilometrin rullaluistelu sauvoilla tai ilman.

Juoksuista kymppi ja puolimaraton kilvoittelevat tasaisesti suurimmasta lähtijöiden määrästä.

Viime vuonna Suvi-illan osanottajien määrä päätyi noin 2 200 henkeen.

– Olen tyytyväinen jos pääsemme 2 500 osanottajaan, mutta se saattaa jäädä saavuttamatta. Tässä vaiheessa on vaikea arvioida osanottomäärää, kun ihmiset ovat alkaneet venyttää ilmoittautumistaan viime tinkaan muun muassa sääennusteen vuoksi, Laaksonen aprikoi. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic