Lounais-Häme

Nieminen ei ymmärrä yhteisyritystä

 

Vaalivankkureita viritellään kohti kevään kuntavaaleja. Forssan torilla päivystänyt vasemmistoliiton joukkue tosin ilmoitti Janne Niemisen suulla, että vaalityötä on tehty koko ajan myös vaalien välissä, ei pelkästään niiden alla.

Forssan vasemmistoliitto on vastustanut seudun sosiaali- ja terveyspalvelujen yksityistämistä alusta asti, eikä ajatuksiin ole Niemisen mukaan tullut muutosta, vaikka hyvinvointikuntayhtymän johto aikoo asettaa kumppaniyrityksille kovat ehdot.

Niemisen mielestä yhteisyrityksessä kaikki tuotto valuu sijoitusyhtiön kassaan. Hän pelkää, että siinäkin mallissa Forssan naapurikuntien sote-palvelut ovat vaarassa.

-Yhteisyritys koskee aika pientä alaa, lähinnä perusterveydenhuoltoa ja pienenee koko ajan. Enkä usko, että isot firmat toisivat lääkäreitään leikkaamaan Forssan sairaalaan. Yhteisyrityksen lobbaajien puheet ovat poliittista jargonia, Nieminen kritisoi.

Hän huomauttaa saaneensa hykyn henkilöstöltäkin palautetta, jonka mukaan hykyn henkilöstö kokee talon sisäisten uudistusten olevan vielä kesken. Nieminen myös ihmettelee yhtymäjohtajan alapuolella organisaatiossa olevien johtajien joukkopakoa kuntayhtymästä. Viimeisimpänä on lähdössä hallintojohtaja Katja Tommiska, jota esitetään Kouvolan hallintojohtajaksi. Asiaa käsitellään maanantaina Kouvolan kaupunginhallituksessa.

Niemisen näkemyksen mukaan laadunvalvonta säilyy parempana, jos palvelut pysyvät julkisella sektorilla.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson otti viikolla blogissaan kantaa liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) esitykseen teiden, rautateiden ja vesiväylien yhtiöittämisestä. Andersson vastustaa yhtiöittämistä. Nieminen naureskelee, että hänen on puoluehallituksen jäsenenä pakkokin olla samaa mieltä puheenjohtajan kanssa.

Andersson vertasi kerrostalon hissiliikennettä ja autoilua toisiinsa kirjoittamalla, että ”eihän kerrostalossakaan jokaisella asukkaalla ole omaa hissiä pystysuuntaiseen liikkumiseen, miksi vaakasuuntaiseen liikkumiseen tarvittaisiin jokaiselle oma auto”.

Nieminen huomauttaa, että kaikki samat lainalaisuudet eivät päde maaseutukaupungeissa ja maalla kuin isoissa kaupunkikeskuksissa. Siksi hän käyttäisi enemmän verovaroja tiestön ylläpitoon.

-Julkista liikennettä Humppilan rautatieasemalle pitäisi parantaa. Meidän pitäisi seutukuntana markkinoida aluettamme Turun ja Tampereen suuntaan houkutellaksemme uusia asukkaita sieltä. Ja maakunnan pitäisi panostaa liikennehankkeisiin myös raja-alueilla, Nieminen näkee.

HK:lla teurastajana työskentelevää Niemistä yrityksen käynnistyvät yt-neuvottelut koskevat läheltä. Hänen mielestään yrityksellä ei ole tarvetta irtisanoa Forssan leikkaamosta ainuttakaan työntekijää.

-Edessä on eläköitymisiä ja luonnollista poistumaa. Osastosiirroilla ja työnkuvan muutoksilla töitä kyllä riittää nykyisille työntekijöille. Automatisaation osalta pitää ottaa ensin laitteet ja koneet haltuun ja vasta sen jälkeen katsoa henkilöstön tilannetta.

-Luotan meidän hyvään ja tilanteen tasalla olevaan luottamusmiesorganisaatioon neuvotteluissa, ammattiosaston puheenjohtaja toteaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti