Lounais-Häme

Niina Repo Pentinkulman päivien toiminnanjohtajaksi

Kirjailija Niina Repo aloittaa maaliskuun puolivälissä valtakunnallisen Pentinkulman päivät -kirjallisuustapahtuman uutena toiminnanjohtajana. Repo on julkaissut yli kymmenen kaunokirjallista teosta, joista uusin ilmestyy syksyllä. Hän on aiemmin työskennellyt myös Turun kansainvälisillä kirjamessuilla ja järjestänyt lukemattomia kirjallisia tapahtumia sekä freelancerina että Turun yliopistossa luovan kirjoittamisen oppiaineessa. Repo on myös kokenut kettu kirjailijoiden haastattelijana.

-Kirjallinen kenttä on kotini, sen toimijat tuttuja ja kirjat ja kirjoittaminen sydämenasia, Repo kertoo.

Urjala on Niina Revolle valmiiksi tuttu. Hän osallistui Pentinkulman päivien E80-esikoiskirjailijaseminaariin 1990-luvulla ja on myöhemmin toiminut pitkään yhtenä tapahtuman ohjaajista. Repo on osallistunut Pentinkulman päiviin jo kymmenenä vuotena ja kuvailee Urjalaa itselleen merkittäväksi paikaksi.

-Ajattelen Urjalaa suurella lämmöllä. Pentinkulman päivät juhlivat kirjallisuutta, Väinö Linnan kotiseutua ja perintöä. Festivaali on nykyhetkessä tiukasti kiinni hengittävä monipuolinen ja tasokas kirjallisuustapahtuma. Kirjallisuus ansaitsee aikaa ja panostusta. Hienoa, että Pentinkulman päivät on niin voimakkaasti elossa. Keskusteluja, esityksiä, puheita, musiikkia, kohtaamisia, ajatuksia, kirjoja, ystäviä – nämä asiat tulevat minulle mieleen Pentinkulman päivistä, uusi toiminnanjohtaja luonnehtii.

Repo työskentelee Pentinkulman päiville luovien alojen tuotantoihin ja muun muassa kirjallisiin tapahtumiin erikoistuneen yrityksen RepoKouki Oy:n kautta. Erityisasiantuntijana tapahtumassa tulee toimimaan RepoKouki Oy:n toinen osakas, näyttelijä ja Turun Kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Mikko Kouki.

Pentinkulman päivät järjestetään kuluvana vuonna 41. kerran. Tapahtumassa pohditaan 29. heinäkuuta – 5. elokuuta sisällissodan merkkivuoden pohjalta sovintoa teemalla Eteenpäin! Tapahtuman järjestävät Väinö Linnan seura ry ja Urjalan kunta yhteistyökumppaneineen. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic