Lounais-Häme

Niinijoen areena avautui pallopeleille

Kun muualla suljetaan kyläkouluja, Loimaan Niinijoella toimitaan toisin. Viisitoistavuotiaan koulurakennuksen pihamaalle avattiin viikonvaihteessa hulppea, erilaisiin pallopeleihin soveltuva monitoimiareena.

Loimaan Niinijoen koulun rehtori Heini-Sisko Borra kertoo monitoimiareenahankkeen lähteneen liikkeelle siitä, kun tänä vuonna 115 vuotta täyttänyt Niinijoen Osuuspankki kysyi ideoita koulun tukemiseen.

– Kerroin, että peliareenaa tänne on toivottu. Kaupunginvaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja Paavo Rautavuori lähti viemään asiaa eteenpäin ja hankkimaan pankin lisäksi muita sponsoreita, Borra kiittelee.

Mukaan lähtivät pankin lisäksi Niinijoen Seudun Kyläyhdistys ja koulutoimikunta sekä yrityssektorilta Dometal Oy, Loimitraktori Oy ja Pasi Markula Ky. Loimaan kaupunki teki pohjatyöt ja valaistuksen, itse areenan suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi forssalainen LeikkiSet Oy.

Ahkerassa käytössä

Viikonvaihteessa juhlallisesti avatulla tekonurmipohjaisella monitoimikentällä voi pelata kori-, lento- ja jalkapalloa sekä sählyä.

– Oppilaat tykkäävät kovasti areenasta, missä on pelien lisäksi kiva urheilla muutenkin, juoksennella ja leikkiä. Kentällä on aina välituntisin peli käynnissä ja koulun jälkeen ja iltaisinkin käyttäjiä riittää, Heini-Sisko Borra kertoo.

Niinijoen Seudun Kyläyhdistyksen hallituksen jäsen Riikka Onnela sanoo omienkin lastensa innostuneen uusista liikuntamahdollisuuksista.

– He käyvät areenalla ahkerasti kouluajan jälkeenkin. Myös muutama kylän perheistä pelaa siellä sählyä viikoittain, Onnela toteaa.

Monitoimiareenan viralliseksi nimeksi tuli OP-Areena Niinijoki.

– Oppilaat saivat ehdottaa virallista lempinimeä, ja ehdotusten joukosta oppilaskunnan edustajat valitsivat lempinimeksi Nopsun. Hienoja ideoita tuli myös Niinijoen päiväkodin lapsilta, jotka olivat käyttäneet runsaasti mielikuvitusta. Siellä oli sellaisia ehdotuksia kuin liekkipallo ja skorpionin kynsi, Borra hymyilee.

Hankkeen toteuttamisen mahdollistaneiden lahjoittajien nimet tulevat näkyviin monitoimiareenalle. Sponsoriksi voi ryhtyä vielä syyskuun 10. päivään saakka.

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic