Lounais-Häme

"Niinistö on kansallinen ilmiö"

Kansanliike Sauli Niinistön uudelleenvalinnan puolesta keräsi kesän aikana 156 000 Niinistön kannattajakorttia. Samainen kansanliike on aloittanut presidentinvaalikampanjoinnin ja eilen peli avattiin myös Forssan torilla, mihin kerääntyi Niinistön kannattajia yli puolue- ja kuntarajojen.

Forssan seudulla kansanliikkeen koordinaattori on toiminut Lotta Saarenmaa. Hänen mukaansa jo kannattajakorttien keräämisvaiheessa moni innostui Niinistön uudelleenvalinnan kannalle.

-Innostusta tuli yli puoluerajojen. Myös minun ikäiseni nuoret tulivat allekirjoittamaan kannattajakortteja. Tämä on kansallinen, ei pelkästään kokoomuslainen ilmiö, joka ulottuu sukupolvelta toiselle, Saarenmaa näkee.

-Pidän siitä, että kyseessä on kansanliike. Se sai minut lähtemään vastuutehtävään. Näinä aikoina pitää olla kansaa yhdistävä henkilö. Niinistö on hoitanut tonttinsa hyvin myös ulkopoliittisesti. Lisäksi puoliso Jenni Haukio on sivistynyt ja suosittu yli puoluerajojen, hän jatkaa.

 

Saarenmaan näkemystä puoltavat paitsi hurja kannattajakorttien määrä, myös gallupit. Esimerkiksi Ylen lokakuisessa gallupissa Niinistön kannatus oli peräti 76 prosenttia, kun Pekka Haavisto joutui tyytymään 14 prosenttiin ja muut ehdokkaat muutamaan prosenttiin.

-Siinä on se pelko, että hyvä galluplukema tuudittaa monet ajattelemaan, ettei tarvitse äänestää. Jos halutaan nähdä Niinistö uudelleen presidenttinä, on käytävä uurnilla, Saarenmaa huomauttaa.

Kansanliike aikoo omalta osaltaan tehdä sitä työtä, joka edesauttaa istuvan presidentin uudelleenvalintaa. Saarenmaa lupaa, että kansanliike näkyy tavalla tai toisella myös muilla seudun paikkakunnilla.

Hän toivoo, että Niinistön valinta toteutuisi jo vaalien ensimmäisellä kierroksella. Se vaatisi yli 50 prosentin kannatuksen.

-Jos Niinistö menee läpi ensimmäisellä kierroksella, se kertoo kansansuosion suuruudesta. Lisäksi toinen kierros olisi yhteiskunnalle kallis.

Vaikka Saarenmaa liputtaa Niinistön puolesta, hän on demokratian näkökulmasta tyytyväinen asetelmaan, jossa muiden ehdokkaiden puolesta tehdään aktiivista työtä.

 

Itse Niinistöä ei Forssan torilla lauantaina nähty eikä edes pahvisaulia. Nähdäänkö Niinistö Forssassa ennen vaaleja?

-Keskustoimistolta on tullut ohjeet, joiden mukaan pyritään tasalaatuiseen kampanjaan koko maassa. Hänen pitää hoitaa istuvan presidentin tehtävää kampanjoinnin lomassa. Varmaksi en uskalla luvata että Sauli Forssassa nähdään, mutta sellainen suunnitelma on olemassa, Saarenmaa sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti