Lounais-Häme Tammela

Niitot alkavat Pyhäjärvellä ja Kuivajärvellä Tammelassa – Yksityiset voivat myös tilata niittourakoitsijan

Myös yksityiset kiinteistönomistajat Pyhäjärvellä ja Kuivajärvellä voivat tilata niittourakoitsijan niittämään oman rantansa edustaa omalla kustannuksellaan.
Vesikasvillisuuden niitot alkavat tällä viikolla Pyhäjärvellä. Arkistokuva. Kuva: Tapio Tuomela
Vesikasvillisuuden niitot alkavat tällä viikolla Pyhäjärvellä. Arkistokuva. Kuva: Tapio Tuomela

Tammelan Pyhäjärvellä ja Kuivajärvellä alkavat tällä viikolla vesikasvillisuuden niitot. Tammelan kunta on tilannut niitot Hämeen vesiniitto oy:ltä.

Kunnan rahoituksella niitetään kunnan omistamien ja yhteisrantojen edustoja Pyhäjärvellä ja Kuivajärvellä. Myös yksityiset kiinteistönomistajat Pyhäjärvellä ja Kuivajärvellä voivat tilata niittourakoitsijan niittämään oman rantansa edustaa omalla kustannuksellaan.

– Aloitamme niitot viimeistään viikonloppuna. Meiltä on myös jo tilannut niiton 10–20 mökkiläistä, ja moni tekee todennäköisesti vielä tilauksen lennosta, kun näkee veneemme ja puhelinnumeromme sen kyljessä, sanoo Hämeen vesiniitto oy:n hallituksen puheenjohtaja Ville Havivaara.

Ensimmäiset niitot jatkuvat 22.–28. heinäkuuta olevalle viikolle. Toinen niittokerta tehdään elokuussa viikoilla 31–33 eli ne alkavat 29.7.–4.8. alkavalla viikolla ja päättyvät 12.–18.8. olevalla viikolla.

Havivaaran mukaan niittojäte kuljetetaan maankaatopaikoille maatumaan. Osa viedään työn tilanneen kunnan määrittelemiin paikkoihin, ja osa kuljetetaan kauemmas. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.5.2020

Fingerpori

comic