Lounais-Häme Forssan seutu

Nimbyn kuvaukset päätökseen Forssassa – Tuottajalta seudulle vuolaat kehut

Nimbyn kuvaukset Forssassa tulivat päätökseen viime viikolla. Elokuvan tuottajana toimivalta Jani Pösöltä Forssan seutu saa kuvauspaikkana puhtaat paperit.
Nimby-elokuvaa on ollut tekemässä iso joukko myös Forssan seudun asukkaita. Esko Aaltosen kadulla kuvatussa mielenosoituskohtauksessa forssalainen Irina Ketola ehosti mielenosoituksen vetäjää, jonka roolissa nähdään lohjalainen näyttelijä Hannamaija Nikander. Kuva: Tapio Tuomela
Nimby-elokuvaa oli tekemässä iso joukko myös Forssan seudun asukkaita. Esko Aaltosen kadulla kuvatussa mielenosoituskohtauksessa forssalainen Irina Ketola ehosti mielenosoituksen vetäjää, jonka roolissa nähdään lohjalainen näyttelijä Hannamaija Nikander. Kuva: Tapio Tuomela

Viime viikon perjantaina Forssan Kukkopillintiellä filmattiin Teemu Nikin ohjaaman Nimby-elokuvan kuvauspäivä numero 25. Forssan osalta numero ei enää tuon jälkeen kasva, sillä viimeiset kolme kuvauspäivää tällä viikolla ovat Helsingissä.

Elokuvan tuottaja Jani Pösö kertoo, että kuvaukset sujuivat Forssan seudulla hyvin – suuremmilta yllätyksiltä vältyttiin kokonaan.

– Ryhmä on hyvä, näyttelijät ovat suoriutuneet hyvin, oikeastaan kukaan ei ole tullut kipeäksi ja kelitkin ovat suosineet, Pösö kertoo.

 

Aiemmin aiheestaTällainen on Forssassa kuvattava Nimby-elokuva – Budjetti yli miljoonan, rooleissa muun muassa Antti Reini

 

Muun muassa Antti Reinin ja Mari Rantasilan tähdittämä Nimby on ensimmäinen Forssa Film Officen kautta Forssan seudulle saapunut pitkä elokuvatuotanto. Pösö uskoo, että viimeiseksi se ei jää.

– Lämpimästi suosittelen kollegoille seutua kuvauspaikaksi. Yhteistyö Forssa Film Officen kanssa on toiminut todella hyvin. Seudulla voi myös kuvata melkein mitä vain maalaistaloista kaupungin kerrostaloalueisiin.

Helsingissä Nimbyyn kuvataan ainoastaan ulkokohtauksia, joissa Helsinki ”esittää” itsensä lisäksi suurta saksalaiskaupunkia, sekä yökerhokohtaus tilassa, joka on korkea, suuri ja valmiiksi ”yökerhomainen”.

Suurin osa kuvauksista on tehty Forssan Hämeentiellä olevassa vanhassa liikekiinteistössä, johon rakennettiin päähenkilön vanhempien kodin sisätilat. Kodin ulkokuvaukset filmattiin Kukkopillintiellä.

– Forssa on ollut hirvittävän hyvä paikka tätä elokuvaa varten. Harvoin hotellilta on 30 metriä studiolle.

Pösö oli jopa yllättynyt, kuinka niin keskeisellä sijainnilla voi olla täydellisesti studiotilaksi sopiva paikka.

– Kaikenlaisia varastohalleja nyt on siellä sun täällä, mutta ne ovat usein kaukana keskustasta. Jos omistaisin sen Hämeentien rakennuksen, tekisin siitä heti elokuvastudion, tuollaisia ei nimittäin helposti löydy, Pösö hymähtää.

Tuottaja Jani Pösö on hyvin tyytyväinen siihen, miten Nimbyn kuvaukset Forssan seudulla sujuivat. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tuottaja Jani Pösö on hyvin tyytyväinen siihen, miten Nimbyn kuvaukset Forssan seudulla sujuivat. Kuva: Lassi Puhtimäki

Elokuvaa on ollut tekemässä myös suuri joukko paikallisia voimia. Avustajia on osassa kohtauksia tarvittu kymmeniä, minkä lisäksi Forssan seudun asukkaita on ollut Pösön mukaan esimerkiksi lavaste- ja valotiimeissä, järjestäjinä sekä cateringissa.

– Avustajat ovat suoriutuneet todella hyvin. Yhtenä ilta kuvausten jälkeen kyselin, että miten sinä päivänä meni, niin ryhmässä käytettiin termiä ”ihania avustajia”, Pösö hymyilee.

 

Lue myös: ”Nyt haulikko alas ja käyttäydyt” – Nimby-elokuvan kuvauksissa Forssassa on hyvä tunnelma

 

Nimby-elokuvan kuvaukset paketoidaan tällä viikolla. Sen jälkeen suvaitsemattomuudesta kertovan mustan komedian kuvausmateriaalit ovat purkissa ja tuotanto siirtyy leikkauspöydälle.

– Loppusyksystä alamme todellisuudessa vasta nähdä, millainen elokuvasta tulee. Jälkityöt menevät ainakin vuodenvaihteen tienoilla.

Tarkkaa ensi-iltapäivää ei vielä ole tiedossa, mutta Pösö kertoo sen sijoittuvan todennäköisesti syksyyn 2020.

Mutta palaako Nimby-elokuva jossain vaiheessa ja muodossa Forssaan – muutakin kuin valmiina elokuvana valkokankaalle?

– Kyllä me varmasti jotain kivaa keksimme, kun se on ajankohtaista. Vielä ei voi muuta sanoa, Pösö toteaa virnistäen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

29.5.2020

Fingerpori

comic