Lounais-Häme Jokioinen

Nina Heinikoski tähtää Miss Suomeksi

Jokioisilta kotoisin oleva Nina Heinikoski on valittu Miss Suomi -kilpailun semifinaaliin.
Nina Heinikoski muutti Jokioisilta Turkuun pari vuotta sitten, mutta vierailee yhä säännöllisesti kotiseuduilla.
Nina Heinikoski muutti Jokioisilta Turkuun pari vuotta sitten, mutta vierailee yhä säännöllisesti kotiseuduilla.

Nina Heinikoski osallistui 21-vuotiaana noviisina Miss Tampere-kilpailuun, josta heltisi heti perintöprinsessan kruunu ja yleisön suosikin titteli. Pari vuotta myöhemmin Heinikoski voitti toisen kilpailunsa. Missihaaveet kuitenkin jäivät muutamaksi vuodeksi.

– Omalla tavallaan hain itseäni ja mietin, mitä oikeasti haluan tehdä. Vuosi sitten koin, että hukkaan potentiaaliani, ellen osallistu, Nina Heinikoski kuvailee.

Heinikoski haki mukaan Miss Suomi -kilpailuun, ja on parhaillaan mukana 21 semifinalistin joukossa. Miss Suomen titteli olisi hänelle niin lapsuuden haaveiden täyttymys kuin väylä itsensä työllistämiselle ja tärkeiden teemojen ajamiselle.

– Haluan olla esillä jollakin tavalla. Nautin huomion keskipisteenä olemisesta ja koen, että minulla on hyvä ulosanti, jota voisin työssäni hyödyntää. Voisin nähdä itseni esimerkiksi juonto- tai radioalan töissä tai luennoimassa.

Nina Heinikoski on työskennellyt yhdeksän vuotta vanhusten parissa. Ensin Heikanrinteen palvelukeskuksessa Forssassa, sittemmin Raisiossa Hulvelan palvelukeskuksessa.

– Olen työssäni nähnyt vanhusten yksinäisyyden ja kokenut kiireen. Hoitajamitoituksiin en voi missinäkään vaikuttaa, mutta haluaisin yhdistää sukupolvia, käydä esimerkiksi kouluissa puhumassa ikäihmisten arvostamisesta ja kannustaa vapaaehtoisuuteen ja vierailuille palvelukeskuksiin.

Oppia missikoulusta

Heinikoskelle misseys ei ole enää haave, vaan päämäärä, jota varten hän on valmis tekemään paljon töitä. Semifinalisteille järjestettiin viikon mittainen missikoulu Vantaalla. Kouluttajina oli runsas joukko eri alojen ammattilaisia ja asiantuntijoita, esiintyjiä ja entisiä missejä. Jokainen osallistuja sai myös henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa elämäänsä.

– Viikko oli todella avartava, ja kävi kisassa miten kävi, niin olen saanut tätä kautta paljon tietoa tulevaisuuden varalle. Olen oppinut itsestäni paljon uutta, myös sellaisia asioita, joita en ole ollut aiemmin valmis myöntämään, Heinikoski kertoo.

Missikoulun aikana Heinikoskelle selvisi kaksi asiaa:

– Englannin kielen puhuminen jännittää vähän liikaa, ja lisäksi en osaa kävellä korkokengillä oikein. Ei riitä, että pysyt niillä pystyssä tai pääset eteenpäin, vaan lantion pitää keinua oikein, Heinikoski hymyilee.

Määrätietoisena naisena Heinikoski päätti, että kesän aikana hän ottaa molemmat asiat haltuun.

– Töiden lisäksi aikataulutan englannin ja korkkarikävelyn preppausta. Tästä tulee kiireisin kesä aikoihin. En ole varmasti koskaan tehnyt niin paljon töitä itseni eteen kuin nyt aion tehdä.

Kauneuskisoihin Kiinaan

Missikoulun taidot Heinikoski laittaa heti testiin Kiinassa, jonne hän matkusti Mallitoimisto Studio Facen kautta Miss Landscapes International -kauneuskilpailuun.

– Minut pyydettiin mukaan, koska sovellun kisaan pienen paikkakunnan tyttönä, joka ei ole koskaan liikaa kaupunkilaistunut. Kilpailu kestää kahdeksan päivää ja huipentuu finaaliin, joka järjestetään 5. kesäkuuta.

Miss Suomen finalistit julkistetaan myöhemmin syksyllä. Heinikoskelle kyseessä on nyt tai ei koskaan -tilaisuus, sillä Miss Suomen yläikäraja on 26 vuotta, ja hänelle se tulee täyteen tänä kesänä.

– Nyt on viimeinen vuoteni ja samalla minun vuoteni. Annan tälle asialle kaikkeni ja aion olla seuraava Miss Suomi, Nina Heinikoski toteaa.

Osoitteessa www.misssuomi.fi voi äänestää omaa suosikkimissiä. Eniten ääniä saanut semifinalisti pääsee suoraan finaaliin.

Nina Heinikoski

Syntyisin Jokioisilta, asunut pari vuotta Turussa.

Lähihoitaja ja kauneusalan yrittäjä.

Miss Tampere 2014, 1. perintöprinsessa & yleisön suosikki.

Fitness Cover Girl 2016.

Harrastuksena kuntosali, oma hevonen ja koira.

Uusimmat

Fingerpori

comic