Lounais-Häme

Nokia kertoi miljardiluokan verkkoliiketoimintasopimuksesta - Näkymät pysyvät ennallaan

Helsinki
30.07.2018, 18:51

Talous

Nokia kertoi maanantaina tuhdista verkkoliiketoimintasopimuksesta 5g-verkoissa Yhdysvalloissa. Yhtiö on allekirjoittanut 3,5 miljardin Yhdysvaltojen dollarin arvoisen monivuotisen verkkoliiketoimintasopimuksen T-Mobilen kanssa. T-Mobile on yksi Yhdysvaltojen suurimpia matkapuhelinoperaattoreita.
Mittava sopimus ei kuitenkaan muuta Nokian näkymiä. Yhtiön mukaan sen tuoreessa osavuosikatsauksessaan esittämät näkymät sisälsivät sopimuksen odotetut vaikutukset täysin, joten Nokian esittämät näkymät pysyvät ennallaan.
Sopimus ei tullut yllätyksenä markkinoille, sillä yritys kertoi jo osavuosikatsauksen yhteydessä julkaisevansa merkittävän kaupan, OP:n teknologian seniorianalyytikko Hannu Rauhalakertoo STT:lle.
Nokian ja T-Mobilen sopimus vahvistaa Rauhalan mukaan sen, mistä on jo jonkin aikaa puhuttu kentällä: Yhdysvaltain verkkomarkkinat alkavat piristyä.
– Datan käyttö ei ole vähentynyt sinä aikana kun operaattorit eivät ole investoineet samalla määrällä kuin aikaisemmin. Datan käyttö on kasvanut koko ajan. Koko ajan on ollut oletuksena, että markkina kääntyy jossain vaiheessa, Rauhala sanoo.
Uutta 5g-teknologiaa on tarkoitus ottaa ensimmäisenä käyttöön Yhdysvalloissa, sanoo Rauhala. Käytännössä 5g-sopimuksella myydään muun muassa tukiasemia, hallintaohjelmistoja, laitteita ja suunnittelupalveluja.

Osavuosikatsaus pettymys sijoittajille

Nokia julkisti osavuosikatsauksensa viime viikolla. Nokian huhti-kesäkuun tulos oli sijoittajille iso pettymys. Toimitusjohtaja Rajeev Suri pyrki vakuuttamaan markkinoita viime viikolla tähdentämällä, että alkuvuosi oli odotetusti heikko, ja tuloskunto kohenee loppuvuodesta, kun 5g-verkkojen käyttöönotto kiihtyy.
– Odotamme markkinatilanteen parantuvan edelleen toisella vuosipuoliskolla, erityisesti vuoden viimeisellä neljänneksellä, joka on Nokian kausiluontoisesti vahvin neljännes, varsinkin kun 5g:n käyttöönotto kiihtyy merkittävästi, Suri sanoi osavuosikatsauksessa.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic