Lounais-Häme

Nokia tuotti sijoittajille jälleen pettymyksen - osake lähti kovaan luisuun

Helsinki
26.07.2018, 12:24

Talous

Teknologiayhtiö Nokian huhti-kesäkuun tulos oli sijoittajille iso pettymys. Yhtiön oikaistu liikevoitto putosi vuoden takaisesta yli 40 prosenttia 334 miljoonaan euroon. Analyytikot odottivat alkuvuoden heikon kehityksen jatkuvan, mutta tulos jäi ennusteitakin heikommaksi. Etenkin verkkoliiketoiminta takkusi odotettua enemmän.
Nokian osake oli torstaina aamupäivällä Helsingin pörssissä yli kahdeksan prosentin laskussa. Toimitusjohtaja Rajeev Suri pyrki vakuuttamaan markkinoita tähdentämällä, että alkuvuosi oli odotetusti heikko ja tuloskunto kohenee loppuvuodesta, kun 5g-verkkojen käyttöönotto kiihtyy.
– Odotamme markkinatilanteen parantuvan edelleen toisella vuosipuoliskolla, erityisesti vuoden viimeisellä neljänneksellä, joka on Nokian kausiluontoisesti vahvin neljännes, varsinkin kun 5g:n käyttöönotto kiihtyy merkittävästi, Suri sanoi katsauksessaan.
Nokian liikevaihto laski vuoden takaisesta kuusi prosenttia 5,32 miljardiin euroon.

Näkymä ennallaan, katseet loppuvuodessa

Yhtiö pitää kuluvan vuoden näkymän ennallaan ja katsoo, että tavoitellut vuotuiset kustannussäästöt etenevät aikataulun mukaan. Nokia odottaa yhä, että kaupallisten 5g-verkkojen käyttöönotto alkaa tämän vuoden loppupuolella. Sijoittajien katseet kohdistuvatkin nyt loppuvuoteen ja lähivuosiin, joita koskevat odotukset Nokia on asettanut korkealle.
Nokia arvioi, että verkkoliiketoiminnan markkinaolosuhteet paranevat tämän vuoden lopulla etenkin Pohjois-Amerikassa. Suri odottaa 5g-verkkojen käyttöönoton etenevän Etelä-Koreassa ja Japanissa sekä ensi vuoden puolella myös Kiinassa.
Yhtiön mukaan verkkoliiketoiminnan tilauskanta oli kuluneen vuosineljänneksen lopulla vahva. Surin mukaan sopimuksia on saatu erittäin hyvin sekä Yhdysvaltain että Kiinan keskeisillä 5g:n varhaisilla markkinoilla.
Nokian hallitus on sitoutunut ehdottamaan kasvavaa osinkoa myös tältä vuodelta.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti