Lounais-Häme

Nokian tulos putosi reippaasti - uusi satojen miljoonien säästöohjelma alkaa

Espoo
25.10.2018, 08:54

Talous

Nokian oikaistu liiketulos syöksyi heinä-syyskuussa 487 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 668 miljoonasta eurosta. Tulos putosi 27 prosenttia. Liikevaihto pysyi liki ennallaan 5,5 miljardissa eurossa.
Yhtiö aloittaa uuden 700 miljoonan euron säästöohjelman. Henkilöstövähennyksistä ei ole tässä vaiheessa tietoa. Niistä kerrotaan säästöohjelman tarkentuessa.
Tulosta painoivat alas sekä verkkoyksikkö että patentteja hallinnoiva ja teknologian kehittämisestä vastaava yksikkö. Verkkoyksikön liikevaihto oli 4,9 miljardia euroa ja Technologies-yksikön 351 miljoonaa euroa.
– Nokian verkkoliiketoiminnan tilauskanta oli vuoden 2018 kolmannen neljänneksen lopussa vahva, ja odotamme yhä kaupallisten 5G-verkkojen käyttöönottojen alkavan vuoden 2018 loppupuolella, yhtiö kertoo tulostiedotteessa.
Kansainvälisen kirjanpitosäännöksen mukaiset luvut näyttävät, että Nokian tulosoikaisut ovat satoja miljoonia euroja. Heinä-syyskuussa liiketappio oli 54 miljoonaa euroa. Vuosi sitten yhtiö teki tappiota 230 miljoonaa euroa.

Uusi Enterprise-yksikkö

Nokian mukaan säästöohjelman tarkoitus nopeuttaa yhtiön strategian toteutumista.
– Kerroimme aiemmin tänä vuonna, että meidän on tehtävä lisätoimenpiteitä kustannusten osalta yltääksemme vuotta 2020 koskevaan ohjeistukseemme. Nyt määrittelemme tarvittavien toimenpiteiden laajuuden ja täten nostamme varmuutta saavuttaa tavoitteemme, kertoo toimitusjohtaja Rajeev Suri.
Nokia luo uuden yritysmarkkinoihin keskittyvän Enterprise-yksikön. Muutosten osalta järjestetään tarvittavat konsultaatiomenettelyt työntekijöiden edustajien kanssa, ja niiden suunnitellaan astuvan voimaan tammikuun alussa.
Säästöohjelma viilaa Nokian toimintoja laajalla rintamalla. Ne koskettavat muun muassa investointeja digitalisointiin.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic