Lounais-Häme

Nokturno – yösoitto

Runon ja suven päivän jälkimainingeissa palataan vielä sunnuntai-illaksi Eino Leinon aikaan, kun Someron seurakuntakeskuksessa soi konsertti Nokturno – yösoitto.

Konsertti-idean äiti, kehittäjä, organisoija ja ohjaaja Kaija Parko kertoo, että seurakuntakeskukseen rakennetaan salonki, jossa kaikki tapahtuu.

-Tämä on draamallinen konsertti, joka kertoo Eino Leinon ja Aino Kallaksen rakkaudesta, Parko paljastaa.

Tarinaa kuljettavat Tonja Jalli Aino Kallaksena ja Aulis Kankare Eino Leinona. Musiikkiesitysten välissä kuullaan Leinon runoja, ja myös Risto Rasa esiintyy osassa, jossa runoilijat kohtaavat.

Konsertissa esiintyvät sopraano Mari Palo, Maija Parko (piano) ja Annemarie Åström (viulu). Mukana ovat lisäksi Kimmo Hovila, Arto Koskinen, Riitta Laukkanen, Moranderin veljekset, tanssiseura Monokas, Someron naiskuoro sekä Vesa Toukkari & yhtye.

Konsertissa esitetään musiikkia muun muassa Jean Sibeliukselta, Toivo Kuulalta ja Oskar Merikannolta. Eino Leinon runoihin tehtyjä sävellyksiä esitetään useita. Lopuksi kuullaan vielä Maija Parkon ensiesitys Arto Koskisen sävellyksestä Childhood.

Konsertti on Suomi 100 -teemainen ja sinne on vapaa pääsy. Alkukahvit tarjoillaan noin klo 18.30 ja konsertti alkaa klo 19. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic