Lounais-Häme

Nopea ja kestävä - Nordmanilla vauhdikas alku kaudelle

Kokenut Toni Nordman aloitti motocrossin Suomen cupin vahvasti viikonvaihteessa Hyvinkäällä. Forssan Moottoriseuran kuljettaja ajoi MXV35-luokan erissä kaksi kertaa viidenneksi ja on avausviikonlopun jälkeen pisteissä neljäntenä.

Nordman avasi kisarupeaman hyvin ottamalla aika-ajossa kolmannen sijan. Ensimmäisessä erässä Nordman taisteli pitkään neljännestä sijasta Markus Jaakkolan kanssa.

– Jaakkola pääsi jossain vaiheessa kuittaamaan, eikä minulla ollut lopussa enää rahkeita yrittää ohitse, kertoo viidennen sijan napannut Nordman.

Toinen erä oli ensimmäistä selkeämpi. Kärki karkasi nopeasti, mutta toisaalta takaakaan ei tullut tiukkaa haastetta. Nordman sai ajaa suht’ rauhassa jälleen viidennelle sijalle.

Nordman on tyytyväinen avaukseensa cupissa, jossa ajetaan kauden aikana kuusi osakilpailua. Kaikkien erien pisteet lasketaan mukaan eli epäonnistumisiin tai keskeytyksiin ei ole varaa, mikäli mielii pärjätä.

– Tarkoituksena on ajaa kaikki osakilpailut. Tähtään kokonaispisteissä viiden joukkoon. Ihan kärkeen ei ole asiaa, mutta pyrin ajamaan tasaisen vahvan kauden ja kaventamaan eroa parhaisiin kuljettajiin, Nordman sanoo.

Tammelalainen Nordman haki vauhtia kesään ajamalla toukokuussa pari kilpailua MX-liigassa, jonka taso ei ole yhtä kova kuin cupissa. Nordman voitti liigan vuonna -12, eikä vauhti ollut kadonnut mihinkään.

Nordman voitti liigaluokkansa sekä Porissa että Vantaalla.

– En aja todennäköisesti kaikkia liigan osakilpailuja, koska kalenteri menisi liian tiukaksi. Tarkoitus oli vain hakea liigan puolelta ajotuntumaa talven jälkeen, kuljettaja kertoo.

Nordman ajaa cupia 450-kuutioisella 4-tahtisella Yamahalla. Pyörä on sekä nopea ja kestävä. Aivan yhtä näppärä Nordmanin Yamaha ei ole kuin sarjan pienemmät pyörät, mutta sopii tammelalaisen ajotyyliin.

– Kalusto on kilpakykyinen. Pyörässä on voimaa paljon, mutta onhan se vähän raskas.

Nordman harrasti pitkään autourheilua, mutta panostaa nykyään kaksipyöräisiin ja motocrossiin, jota hän treenaa pääasiassa Luodesuolla Jokioisilla.

– Motocross on mukava ja vaativa laji, jonka harrastaminen pitää kunnossa. Ja onhan tämä ajaminen hyvää vastapainoa työelämälle.

Nordman tavoittelee Suomen cupin kokonaispisteissä paikkaa viiden joukkoon, mutta uskoo yksittäisissä erissä pystyvänsä parhaimmillaan kolmen sakkiin.

– Aivan kärki on minulle vielä liian kova, mutta hyvällä ajolla ja muiden pienellä epäonnella kolmen joukkoon on mahdollisuuksia. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic