Lounais-Häme

Nopeampi, vahvempi, parempi

FPS eteni viime kaudella neljän parhaan mitalipeleihin Suomi-sarjassa. Mestikseen noussut Ketterä oli parempi, mutta sillekin FPS antoi hyvän vastuksen.

Uuten kauteen valmistautuminen alkoi toista kauttaan päävalmentajana toimivan Asko Rantasen johdolla käytännössä heti vanhan päätyttyä. Joukkue kävi jäällä omatoimisesti ajan, jota Rantanen kuvailee ylimenovaiheeksi. Huhtikuun viimeisellä viikolla alkoi kesäharjoittelukausi, joka päättyi keskiviikkona. Nyt edessä on viiden viikon omatoiminen harjoittelujakso, kunnes jääharjoittelu alkaa heinäkuun viimeinen päivä.

-Omatoiminen treeni perustuu luottamukseen. Homma on muuttunut enemmän itseohjautuvaan suuntaan, mutta toki valmennus seuraa ja antaa tarvittaessa ohjeita. Se näkyy heti, jos kaveri ei hoida hommiaan. Kauden alkaessa ei ole aikaa laittaa itseään kuntoon, Rantanen kuvailee.

 

Rantanen hyppäsi viime keväänä päävalmentajaksi siinä mielessä haastavassa tilanteessa, että edelliskauden tehomiehistä iso osa oli vaihtanut maisemia. Tulevan kauden lähtötilanne on ainakin sikäli kiitollisempi, että FPS:llä on sopimus monen viime kauden pelimiehen kanssa ja kaikkien viime kaudella seuraa edustaneiden kanssa vielä neuvotellaan.

-Nyt on pohja olemassa, eikä tarvitse ihan alusta lähteä rakentamaan. Pyritään kehittymään ja perushommat on tehtävä hyvin, päävalmentaja näkee.

Rantanen arvioi itsekin kehittyneensä ja tuoneensa jäälle sekä sen ulkopuolelle uusia juttuja maailmalta. Perinteinen punttitreeni kuuluu kuvioon ja Rantanen on lisännyt vetoharjoitteita, joilla haetaan ryhmään nopeutta. Yhteistyö Leenafitin kanssa on toiminut ja vaihtelua treeniin on tuonut kerran viikossa salibandyhallissa vietetty pelipäivä, joka palvelee omaa lajia.

Pelimäärä lisääntyy ensi kaudella, joten ryhmään tarvitaan laajuutta. Sopimuksia on nyt 19, etenkin peräpäähän Rantanen haluaa vielä lisää laajuutta. Jotkut pelaajat tulevat kauempaa, jotkut käyvät töissä, mutta päävalmentajan toiveena on, että ainakin osa porukasta pystyisi tekemään aamupainotteista treeniä.

 

Joukkueen ideana on pelata tulevalla kaudella nopeampaa ja suoraviivaisempaa peliä niin, että kenttätasapaino säilyy.

-Testien perusteella on menty eteenpäin. Poikien punttitulokset ovat parantuneet vuosittain 10-15 prosenttia. Harjoituspelit kauden alla antavat suuntaa, mutta sen uskallan jo luvata, jo ensi kaudella jäällä nähdään viime kautta nopeampi, vahvempi ja parempi FPS, Rantanen toteaa vailla uhon häivää.

Tavoittet tarkentuvat kun mennään syksyä kohden, mutta jo nyt Rantanen uskaltaa sanoa, että tavoitteet ovat korkealla.

-Viime kausi antoi meille kaikille oppia tulevaisuuteen ja pelaajille jäi selkeästi käsitys, että he kykenevät nousemaan vaikeastakin paikasta, hän viittaa pudotuspelisarjaan AIK:ta vastaan, jonka FPS käänsi kahden tappion takaa 3–2-voitoksi. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic