Lounais-Häme

Nordea jatkaa Forssassa

Forssassa on kiertänyt huhu, jonka mukaan Nordea Pankki olisi sulkemassa Forssan-konttoriaan. Konttorinjohtaja Minna Kivistö vakuuttaa, ettei huhu pidä paikkaansa, eikä Nordealla oli suunnitelmia sulkea Forssan yksikköään lähitulevaisuudessakaan.

-Luulen huhun liittyvän siihen faktaan, että syyskuun alusta aloimme tarjota palveluja vain ajanvarauksella. Muutoksesta on tiedotettu asiakkaita toukokuusta lähtien, mutta ilmeisesti kaikki eivät ole sitä huomanneet tai ovat tulkinneet sitä väärin, Kivistö sanoo.

Ajanvarauksella hoidetaan konttorissa laajempia, esimerkiksi asuntolainoihin tai säästämiseen liittyviä neuvotteluja. Samoin enemmän keskustelua vaativia asioita, joista Kivistö kertoo esimerkkinä kuolinpesien hoitoon liittyvät asiat.

Aikoja voi varata nykyisin maanantaista keskiviikkoon klo 10–18.

-Ajanvarauksen tarve on lisääntynyt, kun peruspankkipalveluja ei enää tarjota tiskiltä. Jonot ovat muutaman viikon pituisia, Kivistö kertoo.

Yrityspankkipalvelut ovat Kivistön mukaan jo aiemmin painottuneet ajanvarauksella hoidettaviksi.

 

Peruspankkipalvelujen hoitoon Nordea on Kivistön mukaan tuonut uutta toimintamallia. Nordean asiakas saa niitä puhelimella vuorokauden ympäri. Myös lainaneuvotteluja tai säästämiseen liittyviä asioita voi käydä läpi puhelimessa joko paikallisen konttorin henkilökunnan kanssa tai valtakunnallisessa palvelussa.

-Peruspalvelujen hoitamiseen liittyy, että asiakkaalla olisi pankkitunnukset. Niiden osalta olemme opastaneet tarvittaessa konttorilla.

Kivistöllä ei ole tarkkaa käsitystä Nordean Forssan-konttorin asiakasmäärien kehityksestä. Hän myöntää, että jotkut asiakkaat ovat saattaneet etsiä vaihtoehtoja, kun pankki ei enää tarjoa perinteisiä palveluja.

Henkilökuntaa Forssan-konttorilla on vaihtelevasti neljästä kymmeneen henkilöä. Nykyisin sama henkilökunta hoitaa palveluja sekä Forssan että Hämeenlinnan konttoreilla. Kivistö toimii molemmissa konttorinjohtajana.

-Yhtään ihmistä ei ole Forssasta irtisanottu. Joitakin työntekijöitä on eläköitynyt, eikä uusia ole palkattu tilalle, hän sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic