Lounais-Häme

Norja kiri Suomen ohi jalkapallon poikien EM-kohtaamisessa

Seinäjoki
19.07.2018, 21:24

Urheilu-uutiset

Suomen alle 19-vuotiaiden poikien jalkapallomaajoukkue ei varmasti halua muistella torstaita, kun Minihuuhkajat kohtasi Seinäjoella EM-kisoissa toisessa lohko-ottelussaan Norjan. Suomi oli jo menossa upeaan voittoon, mutta Norja onnistui iskemään osumat 90. minuutilla ja lisäajalla, mikä toi sille 3-2-voiton.
Suomi on nyt kahden ottelun jälkeen ilman pisteitä, ja Norja-tappio tarkoittaa sitä, ettei Minihuuhkajilla ole enää asiaa mitalipeleihin.
– Tämä oli hieno ottelu meiltä, mutta jos pystyisimme pelaamaan 90 minuuttia täysipainoisesti, niin tällaista ei tapahtuisi, harmitteli Suomen päävalmentaja Juha Malinen.
Norjan tasoitusmaali syntyi Suomen pelatessa vajaalla toppari Ville Tikkasen loukkaannuttua ja jouduttua hetkeksi sivuun.
– En hyväksy sitä, että häntä ei päästetty heti kentälle, kun hän oli valmis palaamaan. Kai se on jokin sääntö, mutta en silti hyväksy sitä.
– Voittomaalissa oli puolestaan tuomarin virhe, Malinen jatkoi viitaten tilanteeseen, jossa palloa purkamassa ollut Suomen Abukar Mohamed vedettiin kaksin käsin maihin.

Yskähteli alussa, yskähteli lopussa

Suomen peli alkoi avausottelun tapaan yskähdellen, kun Norja painoi kovalla sykkeellä kotijoukkueen kenttäpuoliskolle. Norjan painostus tuotti tulosta jo 11. minuutilla, kun Jens Petter Hauge heilutti maaliverkkoja.
Minihuuhkajat heräsi kylmän suihkun myötä ja nappasi hallinnan itselleen. Yritys palkittiin puolen tunnin kohdalla, kun Eetu Vertainen hankki Suomelle rangaistuspotkun, josta HJK-hyökkääjä laittoi pallon varmasti maaliin.
Suomen kapteeni Saku Ylätupa vei isännät johtoasemaan toisen puoliajan alussa, kun Ajaxissa pelaava taituri karkasi läpiajoon ja naulasi pallon verkkoihin. Suomen juhlat pilasivat Erik Botheim ja Christian Borchgrevink, jotka iskivät loppuhetkillä maalin mieheen.
– Tätä on vaikea sulattaa. Pelasimme jälleen hyvin, mutta lopun tapahtumia on hankala käsittää, ihmetteli Suomen laitapuolustaja Miko Virtanen.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic