Lounais-Häme

Norjalaiskopteri putosi Enontekiöllä - yksi kuoli, yksi loukkaantui

Enontekiö
21.07.2018, 22:18

Kotimaa

Yksi ihminen on kuollut ja toinen loukkaantunut, kun norjalainen helikopteri putosi Suomessa Enontekiöllä Kilpisjärven itäpuolella lauantai-iltana, kertovat paikalla olleet norjalaisviranomaiset Oulun poliisin mukaan.
Loukkaantuminen ei ole vakava, kertoi uutistoimisto NTB.
Suomen pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuudesta noin kello 19.30.
Oulun poliisin mukaan maahan putosi pieni niin kutsuttu gyrokopteri, jonka lentäjä ja matkustaja olivat Norjan kansalaisia. Onnettomuuspaikka on poliisin mukaan Dierpmesjärven koillispuolella. Se sijaitsee noin 20 kilometriä itään Kilpisjärveltä.
Onnettomuudessa loukkaantunut kuljetettiin norjalaisella helikopterilla Tromssaan.

Poliisi pääsi turmapaikalle

Oulun poliisi kertoi STT:lle iltakymmeneltä, että Suomen poliisin partio oli päässyt turmapaikalle rajavartioston helikopterin kyydissä. Poliisi aloittaa paikalla onnettomuustutkinnan.
Poliisilla ei ollut tietoa onnettomuuteen johtaneista syistä vielä iltakymmeneltä. Poliisi tekee myös kuolemansyyn tutkinnan. Tutkintaa vaikeuttaa poliisin mukaan onnettomuuspaikan sijainti tiettömän taipaleen päässä.
Sää turmapaikalla oli kopterin pudotessa hyvä.
Norjan pelastusviranomaiset kertoivat saaneensa turman jälkeen yhteyden toiseen kopterissa olleeseen huonolla mobiililinjalla. Kaksi norjalaista ambulanssikopteria lähti turmapaikalle, mutta pelastustoimien johto siirtyi poliisin mukaan Lapin pelastuslaitokselle.

STT

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic