Lounais-Häme

Norrintien päiväkoteja vuokralle

Tammelan kunta on päätynyt vuokraamaan entisiä päiväkotirakennuksia Norrintiellä kunnan ulkopuoliselle toimijalle. Lapsimäärä Tammelassa on laskenut viime vuosina, ja päivähoito jatkuu syksyllä Norrintien kolmessa jäljelle jäävässä päiväkotirakennuksessa. Toimintaa jatketaan myös Portaan ja Tammitarhan päiväkodeissa. Uusi vuokralainen Sinikellon ja Leinikin tiloihin tulee näillä näkymin läheltä. Vuokrasopimusta ei ole vielä allekirjoitettu tiloista kiinnostuneen tammelalaisen yrittäjän kanssa. Hän ei tässä vaiheessa halua nimeään julkisuuteen.

-Uusi vuokralainen on tulossa mahdollisesti elo-syyskuussa, mutta mikään ei ole vielä varmaa, sanoo kunnan tekninen johtaja Hannu Jalava.

Entisiä päiväkotitiloja tyhjennetään kesän aikana. Norrintieltä jäävät leikkivälineet sijoitetaan muiden päiväkotiyksiköiden pihoille tai ne jäävät Forssan ammatti-instituutin tiloihin saneerattavan koulun käyttöön. Hykkilä-Lunkaan nuorisoseura Ahjo anoi kunnalta yli jääviä pihaleikkivälineitä nuorisoseurantalo Ahjolan pihalle kylän lasten käyttöön. Anomus hylättiin keskiviikkona iltapäivällä teknisen lautakunnan kokouksessa.

Tekninen lautakunta päätti kokouksessaan myös entisten päiväkotitilojen vuokrahinnoista. Neliöhinta tulee olemaan kahdeksan euroa neliöltä. Kunnan vuokra-asunnot ovat kalliimpia, mutta Norrintien asuntolarakennuksen neliöhinta 30 senttiä matalampi. Sinikellon huoneala on 191 neliötä ja vuokrahinta 1528 euroa kuussa. Leinikki taas on 231 neliön kokoinen ja vuokralainen maksaa siitä 1848 euron hintaa kuussa. Vuokrat eivät sisällä mahdollisia muutostöitä, sähköä, lämmitystä eivätkä vesimaksuja.

Myös kunnantalolla laitetaan tyhjiä huoneita vuokralle. Väkimäärä kunnantalossa on vähentynyt kunnan sosiaalitoimen siirryttyä vuoden 2014 alusta Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymään.

-Saimme toisesta kerroksesta yhtenäisen yritysalueen, kun maaseutuasiamies muutti ensimmäiseen kerrokseen sosiaalitoimen läheisyyteen, esittelee Jalava.

Yritysalueella hän viittaa myös siihen, että kakkoskerrokseen on muuttanut kunnan tuore yrityskoordinaattori, Milla-Mari Hallikainen, joka aloitti keväällä tehtävässään. Yhteensä vapaita huoneita on kerroksessa tarjolla kuusi kappaletta. Vuokralaisia on jo ennestään: Tammelan Yrittäjillä on ollut kunnantalolla toimisto jo toista vuotta. Alakerrassa maaseutuasioiden yhteydessä majailee puolestaan 4H-yhdistys ja kunnantalolta löytyy myös Tammelan Taksi.

Kunnantalon vapaita huoneita on vuokrattu tähän mennessä sadan euron kuukausihinnalla. Uusien toimistohuoneiden hinta on 8–10 euroa neliöltä tilan kunnon ja varustuksen mukaan.

-Tiloja toivotaan yrityskäyttöön. Kun huoneet ovat yhdessä paikassa, ikkunoihin saisi teippauksetkin hyvin, sanoo Jalava.

Aloittelevilta toimijoilta on kuulemma tullut jo huoneista alustavia kyselyitä. Huoneiden hintoihin kuuluu sähkö, lämmitys, viilennys, vessojen ja yhteisten tilojen käyttö sekä vuokralaisen halutessa myös siivous kerran viikossa.

-Tukipalveluita on myös yrityskäyttöön, esimerkiksi kokoushuoneita ja kopiointimahdollisuudet, Jalava huomauttaa.

Syksyn tullen vuokrasopimuksia odotetaan jo mahdollisesti syntyviksi. Kunnantalolla jatkuu tuolloin myös keväällä alkanut remontti. Vuokrattavista huoneista vain yhdessä on vielä seinät maalaamatta, ikkunat tiivistämättä ja matot uusimatta pölyävistä tekstiiliversioista muovimatoiksi. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic