Lounais-Häme Forssa

Nostaako Forssa sateenkaarilipun salkoon kesäkuussa? Valtuusto jätti pohdittavaksi aloitteen

Valtuustoaloite sai taakseen 20 päättäjää. Pride-viikkoa juhlitaan juhannuksen jälkeen.
Forssassa tehtiin aloite sateenkarilipun salkoon nostamisessa kesäkuussa. Viime vuonna Hämeen ammattikorkeakoulun Mustialan kampuksen vahtimestari Timo Ahtola nosti sateenkaarilippua salkoon. Arkistokuva. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssassa tehtiin aloite sateenkarilipun salkoon nostamisessa kesäkuussa. Viime vuonna Hämeen ammattikorkeakoulun Mustialan kampuksen vahtimestari Timo Ahtola nosti sateenkaarilippua salkoon. Arkistokuva. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan kaupunki sai pohdittavakseen osallistuuko se Pride-viikon liputukseen tänä vuonna. Valtuutettu Maija Kranni (vihr.) sekä 20 valtuutettua ja varavaltuutettua tekivät aloitteen liputuksen järjestämisestä juhannuksen jälkeisellä viikolla.

– Esitämme, että Forssan kaupunki juhlistaa Pride-liikettä liputtamalla Helsinki Pride-viikolla sateenkaaren väreissä ja huomioimalla yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden näkyvästi omassa toiminnassaan kyseisen viikon aikana.

Esimerkiksi Lahti ja Riihimäki ovat kaupunkeina jo tehneet Krannin mukaan päätöksen osallistua Pride-liputukseen.

– Lisäksi Hämeen ammattikorkeakoulu liputtaa ihmisoikeuksien puolesta ja viime kesänä Pride-lippu liehui ensimmäistä kertaa HAMK:n Forssan kampuksella, Kranni totesi aloitetta lukiessaan.

Helsinki Pride-viikkoa juhlitaan juhannuksen jälkeisellä viikolla 22.–28. kesäkuuta.

 

Viikon aikana järjestetään lähes 100 erilaista keskustelutilaisuutta ja muuta tapahtumaa. Viikko huipentuu lauantaina 27.6. järjestettävään Pride-kulkueeseen ja Puistojuhlaan.

Viime vuosina marssille on arvioiden mukaan osallistunut yli 100 000 ihmistä.

– Pride on ennen kaikkea ihmisoikeustapahtuma. Sen ydinviesti on, että riippumatta siitä, ketä rakastaa ja mihin sukupuoleen tuntee kuuluvansa, jokaisella meistä on oikeus olla oma itsensä, joutumatta pelkäämään syrjintää, häirintää tai väkivaltaa.

– Tällainen vapaus ei ole ollut eikä ole itsestäänselvyys, Kranni muistutti valtuustoa.

Yhä useammat kaupungit, viranomaiset, yritykset ja muut toimijat osallistuvat vuosittain Pride-juhlintaan ja muistuttavat sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuudesta, yhdenvertaisuudesta ja jokaiselle meistä kuuluvista jakamattomista ihmisoikeuksista.

Pride-liike on maailmanlaajuinen. FL

Juttua muokattu 25.2. 2020 klo 12.56: Poistettu Hämeenlinna liputuspäätöksen tehneiden kaupunkien joukosta.

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic