Lounais-Häme

Novitshok-hermomyrkylle altistunut nainen kuoli Britanniassa

Lontoo
09.07.2018, 01:19

Ulkomaat

Britanniassa Novitshok-hermomyrkylle altistunut 44-vuotias nainen on kuollut, kertoo poliisi. Guardianin mukaan nainen kuoli sunnuntai-iltana sairaalassa.
Poliisi tutkii tapahtunutta murhana.
Uusi Novitshok-tapaus paljastui reilu viikko sitten lauantaina, kun Salisburyn lähellä Amesburyn kaupungissa sijaitsevaan taloon kutsuttiin ambulanssi naisen alettua oireilla. Muutamaa tuntia myöhemmin samassa osoitteessa 45-vuotiaalla miehellä alkoivat samankaltaiset oireet. Guardianin mukaan mies on edelleen kriittisessä tilassa.
Tietoa kolmen lapsen äidin kuolemasta heti tuoreeltaan kommentoinut Britannian pääministeri Theresa May kertoi olevansa järkyttynyt tapahtuneesta ja esitti osanottonsa omaisille. Tapahtunutta puolestaan muun muassa traagiseksi ja järkyttäväksi kuvaillut Britannian poliisin terrorisminvastaisen yksikön päällikön Neil Basun mukaan tutkijat jatkavat tapahtumien selvittämistä.

Ex-kaksoisagentti Skripal ja tytär altistuivat samalle myrkylle

Poliisin mukaan pariskunta oli käsitellyt esinettä, jossa oli myrkkyä. Vielä viime viikolla poliisi kertoi etsivänsä esinettä edelleen.
Britannian turvallisuusministeri Ben Wallace on sanonut uskovansa, ettei pariskunta ollut suoranaisesti myrkyttämisen kohteena.
– Olettamus on, että he ovat joko aiemman (Skripalien myrkytyksen) iskun jälkiseuraus tai sitten kyse on jostain muusta. Mutta he eivät olleet suoranaisesti kohteena, ministeri sanoi.
Entinen kaksoisagentti Sergei Skripal ja hänen tyttärensä altistuivat samalle hermomyrkylle Salisburyssa maaliskuussa.
Viikonloppuna myös poliisin epäiltiin altistuneen samalle myrkylle tämän hakeuduttua hoitoon paikalliseen sairaalaan Amesburyn tapahtumiin liittyen. Testeissä ei kuitenkaan ilmennyt merkkejä hermomyrkystä ja huoli osoittautui aiheettomaksi. Paikallispoliisi kertoi eilen, että hoitoon hakeutunut poliisi on kunnossa.

https://www.theguardian.com/uk-news/2018/jul/08/woman-exposed-to-nerve-agent-novichok-dies?CMP=twt_gu&__twitter_impression=true&__twitter_impression=true&__twitter_impression=true&__twitter_impression=true

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic