Lounais-Häme

Nuhdeltu Hamilton juhli voittoa

Hockenheim
22.07.2018, 21:40

Urheilu-uutiset

Komea nousu voittoon, draamaa, kaksi suomalaista palkintokorokkeella, tallimääräyksiä ja runsaasti jälkipuintia. F1-sarjan Saksan gp tarjosi käänteitä alusta loppuun – ja vielä tunteja kisan päättymisen jälkeenkin.
Vasta 14. lähtöruudusta matkaan ampaissut Lewis Hamilton ajoi ensimmäisenä ruutulipulle perässään Mercedeksen Valtteri Bottas ja Ferrarin Kimi Räikkönen. Hyvä tovi Hockenheimin kisan päättymisen jälkeen levisi kuitenkin tieto, että Mercedes-kuski Hamiltonia uhkaa aikarangaistus.
Brittikuljettaja oli kääntynyt kilpailun lopussa varikon portin vierestä takaisin radalle. Tuomaristo selvitti, rikkoiko Hamilton tilanteessa sääntöjä. Lopputulos oli, että Hamilton selvisi nuhteilla ja sai pitää ykkössijansa.

Vettelin kisasta katastrofi

Sekä Räikkönen että Bottas joutuivat ottamaan vastaan talliohjeita, jotka eivät parantaneet heidän voittomahdollisuuksiaan. Ferrari pyysi epäsuorasti, että kärjessä olleen Räikkösen pitää päästää tuoreemmilla renkailla ajanut Sebastian Vettel ohitseen.
Niin myös tapahtui, mutta Vettelin kisa päättyi myöhemmin katastrofiin. Hän ajoi kisan lopussa seinään ja keskeytti kärkipaikalta. Kisan loppupuolta sotki sade, joka teki ajamisesta hyvin haastavaa.
Oman mausteensa heitti Vettelin keskeytyksen jälkeen radalle tullut turva-auto.
Kun turva-auto poistui radalta, Bottas haki heti Hamiltonista ohitusta. Sitä ei nähty, ja Mercedes pyysi suomalaista ottamaan rauhallisesti. Mercedekset tulivat maaliin sopuisasti järjestyksessä Hamilton ja Bottas.
– Minulla ei ole mitään hampaankolossa. Päätös on looginen. Meillä oli kierroksen mittainen taistelu Lewisin kanssa, ja se siitä. Haluamme ottaa kaikki mahdolliset MM-pisteet, ja ohittaminen on hyvin vaikeaa, toiseksi ajanut Bottas sanoi.

Hamilton otti MM-sarjassa komennon

Kauden ensimmäinen suomalaisvoitto odottaa edelleen itseään, vaikka palkintokorokesijoja ropisee.
– Yritämme voittoa joka kisassa. Emme ole ykkössijasta kaukana. Olen varma, että voitto tulee, vaikka takuita ei tietenkään ole, kolmanneksi yltänyt Räikkönen sanoi.
Vettelin keskeytyksen jälkeen suomalaiskaksikko nousi kärkeen, mutta sekä Bottas että Räikkönen kävivät nopeasti varikolla. Se heitti Hamiltonin kärkeen.
– Tänään oli mahdollisuuksia, mutta turva-auto tuli kannaltani huonoon aikaan radalle. Sekä minä että Kimi ajamme vahvoilla autoilla, joten voitto tullee jossain vaiheessa, Bottas vastasi kysymykseen suomalaismenestyksestä.
Vettelin keskeytyksen myötä Hamilton nousi MM-sarjan kärkeen. Samalla Mercedes ohitti tallien MM-sarjassa Ferrarin.
– Tulos on tietysti hänelle (Vettelille) kaukana ideaalista. Myös oma kilpailuni olisi voinut mennä paremmin, mutta tämä on parempi kuin ei mitään, Räikkönen sanoi.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic