Lounais-Häme

Nukkuvan puolisonsa kurkun mattoveitsellä auki viiltänyt jätettiin syyntakeettomana ilman rangaistusta - oli jättänyt miehen tuntikausiksi kylpyhuoneeseen

Jyväskylä
24.08.2018, 10:41

Kotimaa

Mattoveitsellä puolisonsa murhaa yrittänyt nainen jätettiin tuomitsematta rangaistukseen syyntakeettomana, kertoo Keski-Suomen käräjäoikeus.
Kolmikymppinen nainen viilsi nukkuvan puolisonsa kurkun auki mattoveitsellä ja sulki miehen kylpyhuoneeseen tuntien ajaksi, ilmenee tuomiosta. Veriteko tapahtui Joutsassa helmikuussa. Sairaalassa uhrille kerrottiin, että hengenlähtö oli vain millimetrin tai parin päässä.
Mielentilatutkimuksessa ollut nainen tuomittiin syyntakeettomana tehdystä murhan yrityksestä, eli hän ei ymmärtänyt tekoaan.
Nainen myönsi viiltäneensä kurkun ja jättäneensä miehen kylpyhuoneeseen, mutta kiisti harkinneensa tekoa vakaasti tai pitäneensä kylpyhuoneen ovea kiinni tuntien ajan antaakseen miehen kuolla verenvuotoon.
Nainen kertoi, että mies oli aiemmin illalla uhannut tappaa hänet ja hänen ex-miehensä. Nainen kertoi ottaneensa uhkaukset tosissaan ja päättäneensä siksi tappaa puolisonsa.
Aamuyöllä nainen meni kylpyhuoneessa nukkuvan puolisonsa luokse ja viilsi tätä kolmesti kaulaan, tuomiossa kerrotaan. Sitten hän piti kylpyhuoneen ovea kiinni ja poistui myöhemmin asunnosta.

Pääsi vasta aamulla pois

Nainen kertoi oikeudessa, että puoliso oli pyytänyt armoa ja sanonut, että hän kuolee, jolloin nainen vastasi, että niin on tarkoituskin.
Mies oli kertomansa mukaan ollut illalla vahvasti juovuksissa ja herännyt yöllä vessan lattialta kurkku auki viillettynä niin, että verta oli suihkunnut kurkusta. Hän pyysi naista soittamaan ambulanssin, mutta tämä vastasi miehen mukaan, että ”et lähde sieltä minnekään”.
Mies heräsi uudestaan aamulla ja sai soitettua apua.
Käräjäoikeuden mukaan teko osoitti erityistä raakuutta ja julmuutta ja se oli tehty vakaasti harkiten. Nainen oli oikeuden mukaan harkinnut erilaisia surmaamistapoja.
Oikeus velvoitti naisen maksamaan miehelle korvauksia pysyvästä kosmeettisesta haitasta 1 500 euroa, kärsimyksestä 6 000 euroa sekä kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 3 000 euroa.
Tuomio annettiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa viime viikon keskiviikkona.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti