Lounais-Häme

Numero 16 oli yleisin lotossa osunut numero – Arvonta perustuu sattumaan, mutta toiset numerot ovat joitakin onnekkaampia

Numero 7 osui oikeaan riviin viime vuonna 9 kertaa. Kuva: Tapio Tuomela

Lotto on onnenkauppaa, mutta toiset numerot vaikuttavan olevan muita onnekkaampia. Veikkaus on tilastoinut viime vuoden kaikkien 52 arvonnan numerot.

Yleisimmin voittoputkilosta putosi Veikkauksen tilastojen mukaan pallo numero 16, joka on mukana 17:ssa vuoden 2018 seitsemän numeron arvontatuloksista.

Toiseksi yleisin arvottu numero oli 9, joka osui 15 kertaa. Numerot 6 ja 40 osuivat 14 kertaa ja numerot 36 ja 11 arvottiin oikeaan riviin 13 kertaa.

 

Numeroiden esiintymiskerroissa oli suuria eroja.

Numerot 20 ja 23 osuivat kumpikin vain kahdesti, numero 15 vain neljästi ja numerot 29 ja 38 kumpikin viidesti. Yhteensä Lotossa on 40 arvontanumeroa.

– Arvotut numerot perustuvat vain ja ainoastaan sattumaan, mutta vertailu on kiinnostavaa. Vuoden suurin Lotto-potti meni kesällä Ruokolahdelle, ja esimerkiksi kyseisessä oikeassa rivissä oli mukana numero 16, kertoo Veikkauksen tiedottaja Tero Talaslahti tiedotteessa.

Jokaisella Lotto-kierroksella arvotaan myös yksi lisänumero. Yleisin oli viime vuonna numero 3, joka osui viidesti.

 

Pelaajien riveihinsä valitsemat suosituimmat numerot ovat kierroksittain aika lailla samoja. Yli viidesosaan riveistä oli viime viikolla sisällytetty numerot 3, 5, 7 ja 9. Yhtä numeroa pelaajat kuitenkin jostain syystä hyljeksivät viikosta toiseen.

– Alle kymmenesosassa pelaajien valitsemista riveistä oli mukana numero 40, joka kuitenkin osui viime vuonna seitsemän oikein -riveihin 14 kertaa, eli oli kolmanneksi yleisin, Talaslahti kertoo.

Asiasanat

Fingerpori

comic

Näkoislehti

7.4.2020

Uusimmat