Lounais-Häme Tammela

Nuoret eivät tulleet kumppanuuspöytään: Tammela kehittää nuorisopalveluja yhdistysten kanssa

Nuorilta pitkä rimpsu harrastustoiveita.
Kulttuuriyhdistys Kuvio on tuonut Tammelaan lapsille ja nuorille kulttuuripalveluja. Kuva sirkuskerhosta Riihivalkaman koululta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kulttuuriyhdistys Kuvio on tuonut Tammelaan lapsille ja nuorille kulttuuripalveluja. Kuva sirkuskerhosta Riihivalkaman koululta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Nuorisopalveluiden kumppanuuspöytä onnistui Tammelassa siten, että siinä syntyi paljon uusia ideoita ja yhteistyö syveni muutamien toimijoiden kuten Kulttuuriyhdistys Kuvion ja Tammelan 4H-yhdistyksen kanssa.

Yhteenvetona kumppanuuspöydän raportti toteaa, että nuorisopalvelut ovat tulevaisuudessa tärkeä, lain velvoittama osa Tammelan kunnan peruspalvelukokonaisuutta. Nuorisotyö painottaa ennaltaehkäisevää toimintaa.

Varsinaisia toimia nuorisotyön kehittämiseksi kumppanuuspöytä ei päätynyt esittämään. Oleelliseksi nousi nuorten tavoittaminen, työntekijöiden tavoitettavuus ja verkostomainen yhteistyö seudulla sekä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

Nuorisopalveluiden kumppanuuspöydällä oli tarkoitus kehittää Tammelan nuorisopalveluita, löytää uusia yhteistyön muotoja ja luoda uusia toimintatapoja. Nuoria kumppanuuspöytä ei kuitenkaan tavoittanut toivotulla tavalla.

Kumppanuuspöytä toteutti tammi-helmikuussa yhteistyössä Tammelan 4H -yhdistyksen kanssa kyselyn kuullakseen nuorten ääntä, ajatuksia ja toiveita palveluiden suhteen.

Lapset ja nuoret pitävät Tammelaa mukavana ja lapsiystävällisenä paikkana asua. Moni toivoi lisää liikuntaleirejä, kuvataideleirejä ja -kursseja sekä teltta- ja luontoleirejä. Uusina toivottiin esimerkiksi keppari- ja hevos/eläintenhoitoleirejä.

Tammelassa olisi myös kiinnostusta harrastaa e-urheilua, cheerleadingiä, koripalloa, pesäpalloa, sählyä ja motocrossia

Tapahtumista kiinnostavat eniten urheilutapahtumat mutta myös festarit ja yleensä tapahtumat.

Mukana kumppanuuspöydässä olivat nuorisovaltuuston edustaja, yhdistyksistä Kulttuuriyhdistys Kuvio, Riihivalkaman koulualueen kylät, Riihivalkaman koulun kaverit, Tammelan 4H -yhdistys sekä yrittäjä Joni Hernberg. Mukana olivat myös edustajat Tammelan kirjastosta ja sivistyslautakunnasta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic