Lounais-Häme

Nuoret kyvyt valmennukseen ennen talent-kisaa Ypäjällä

Kun ensimmäinen lasten ja nuorten Ypäjä-Talent järjestettiin kaksi vuotta sitten, monen esiintyjän epävarmuus estradilla oli suuri. Loistavat kyvyt jäivät esimerkiksi jännityksen tai valmistelemattoman esityksen varjoon.

-Sen huomasi, että monelta puuttui rohkaisija, ja esiintyjä oli ollut kovin yksin esityksen kanssa. Jo silloin tuomaristossa syntyi idea, että olisi hyvä tarjota mahdollisuus valmennukseen, kertoo laulaja ja tapahtuman tähtivalmentaja Katja Karisukki.

Ennen tämänvuotista kisaa osallistujat pääsevät ohjaukseen.

Karisukki muistuttaa, että esiintyjä laittaa aina oman persoonansa alttiiksi.

-Kykytapahtuma voi olla monelle se ensimmäinen esiintyminen yleisön edessä, jossa on arvioitavana omana itsenään.

Karisukin vetämässä valmennustyöpajassa käydään läpi hyvän esityksen elementtejä ja kunkin esiintyjän omaa esitystä, unelmia ja tavoitteita.

 

Myös jännityksen hallitsemiseen on luvassa vinkkejä.

-Ideana on käydä läpi esitystä ja sellaisia asioita, joiden avulla esiintyjä voi rauhassa olla oma taitava itsensä.

Karisukki tietää miltä jännitys tuntuu, ja kukin reagoi siihen hieman eri tavalla. Yksi jäätyy, toisen salpautuu hengitys ja kolmas unohtaa vuorosanansa.

Kokenut esiintyjäkin voi joutua sen tiukkaan otteeseen vaikka esimerkiksi kilpailuissa.

-Niissä minua jännittää aina, ja siinä tilanteessa minulla alkaa aina joku raaja vatkata. Se voi olla mikkikäsi tai jalat pianon alla. Se pitää saada hallintaan, ettei se leviä koko kroppaan.

Talent-kisaan mielivälle Karisukki antaa vinkin.

-Kun ohjelmistoa valitsee, ei kannata ottaa sitä kaikkein huikeinta temppua tai juttua. Liian vaikea esitys voi nostaa sitä jännitystä liiaksi. On hyvä haastaa itseään, mutta kilpailussa kannattaa olla varma.

Jotta jännitys ei tule liian vahvaksi, esitystä kannattaa myös toistaa monia kertoja toisten edessä ennakkoon.

-Perheelle tai vaikka kavereille, jotta siihen yleisön läsnäoloon tottuu. Pieni jännitys on kuitenkin aina hyväksi.

 

Valmennus järjestetään 2. huhtikuuta kello 12–15 Kartanon koululla Ypäjällä.

Ypäjä-Talent -tapahtuma on vuorossa 14. huhtikuuta samassa paikalla. Mukaan pitää ilmoittautua 28. maaliskuuta mennessä osoitteeseen kulttuuripuomi@gmail.com.

Estradi on vapaa esittävälle taiteelle. Jos kilpailijoita tulee paljon, heidät jaetaan kategorioihin. Kaikki kilpailijat saavat esityksestään kannustavan palautteen.

-Tapahtuma ei ole tarkoitettu yksinomaan ypäjäläisille lapsille ja nuorille, vaan mukaan ovat tervetulleita kaikki, muistuttaa Karisukki.

Talent-tapahtuman voittajalle tarjotaan mahdollisuutta myös keikkaan. Menestyneen tie voi viedä lasten maatalousnäyttely Mansikin ja Ypäjän yön esiintymislavalle. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti