Lounais-Häme

Nuoret loukkaantuivat vakavasti Jokioisten onnettomuudessa

Jokioisilla juhannuspäivän aamuna sattuneessa onnettomuudessa loukkaantuneista nuorista kaksi on edelleen tehohoidossa. Kaikkiaan neljä nuorta loukkaantui henkilöauton suistuttua ojaan ja törmättyä valaisinpylvääseen. Heistä kolmen vammat vaativat tehohoitoa. 

Hätäkeskus sai lauantaina juhannuspäivän aamuna klo 5.57 ilmoituksen onnettomuudesta Forssantiellä Jokioisilla, Koposenkujan risteyksen lähellä. Paikalle mentiin useiden hälytysajoneuvojen voimin.

Tehtävälle tilattiin myös helikopteri, mutta lopulta kaikki onnettomuuden osapuolet vietiin ambulansseilla Hämeenlinnaan Kanta-Hämeen keskussairaalaan sekä Tampereen (TAYS) ja Turun (TYKS) yliopistollisiin keskussairaaloihin, loukkaantuneiden kotipaikkojen mukaan.

Kaikki nuoret ovat vuosituhannen vaihteen tienoilla syntyneitä.

 

Silminnäkijän mukaan nuorten auto oli ohittanut toisen auton kovaa vauhtia ja suistunut ohitustilanteen jälkeen ojaan, missä auto törmäsi valaisinpylvääseen. Auto romuttui kauttaaltaan ja valaisinpylväs katkesi. Forssan Lehden saamien tietojen mukaan yksi nuorista tippui ilmalennon aikana kyydistä. 

Auton kuljettaja puhalsi alkometriin vähän alle promillen eli rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Auto oli katsastamaton ja liikennekäytöstä poistettu. Lisäksi autossa oli edelleen nastarenkaat, mikä on ilmeisesti saattanut vaikuttaa auton luisumiseen tieltä.

Tapahtumapaikalla nopeusrajoitus oli 60 kilometriä tunnissa.

Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, ajoneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä vammantuottamuksesta. FL

 

Juttua päivitetty klo 19.30.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic