Lounais-Häme

Nuoret unohtavat useimmin matkavakuutuksen, yleisimmin matkansa vakuuttavat yli 60-vuotiaat

Kuva: Tapio Tuomela
Kuva: Tapio Tuomela

Joka kolmas 18–29-vuotias jättää ottamatta matkavakuutuksen lyhyelle ulkomaanmatkalle. Pitkälle matkalle lähtevistä nuorista vakuutuksen jättää ottamatta joka kymmenes.

Tämä selviää vakuutusyhtiö Ifin teettämästä tutkimuksesta, johon vastasi yli 1000 suomalaista.

Ero nuorten ja ikäihmisten vakuuttamisessa on selvä. Yli 60-vuotiaat vakuuttavat matkansa varmimmin. Heistä vain pari prosenttia jättää ottamatta vakuutuksen pidemmälle ulkomaanmatkalle.

Vakuutus tulee tärkeäksi silloin, jos sairastuu kohteessa.

– Pahimmassa tapauksessa sairaalaan joutuminen voi aiheuttaa tuhansien eurojen kustannukset puhumattakaan ambulanssilennosta, joka esimerkiksi Thaimaasta voi maksaa jopa 120 000 euroa, sanoo Ifin matkavakuutuksista vastaava tuotepäällikkö Anne Uutela.

EU-alueella, Eta-maassa ja Sveitsissä matkustettaessa mukana kannattaa kantaa Eurooppalaista sairaanhoitokorttia. Se takaa, että Suomen valtio korvaa äkillisen sairauden tai onnettomuuden hoidon matkakohteessa. Omavastuuksi jää vain se osuus, jonka maassa asuvat paikalliset maksavat hoidosta. Eurooppalainen sairaanhoitokortti ei kuitenkaan auta, jos matkustaa EU-maiden ulkopuolella. Se ei myöskään korvaa ambulanssilentoja tai kaikkien yksityisten sairaaloiden hoitoa.

Matkustajavakuutus voi korvata myös matkan peruuntumisesta tai keskeytymisestä aiheutuneet kulut. Kotivakuutus saattaa vakuuttaa myös matkatavarat. Kattavissa kotivakuutuksissa ei välttämättä ole matkatavaroiden osalta lainkaan omavastuuta.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti