Lounais-Häme

Nuori nainen sai elinkautisen terroriteon suunnittelusta Britanniassa - suunnitteli 16-vuotiaana avioitumista Isis-taistelijan kanssa

Lontoo
03.08.2018, 20:31

Ulkomaat

Lontoolainen 18-vuotias Safaa Boular sai perjantaina elinkautisen tuomion terroriteon suunnittelusta.
Boular on nuorin terrorikoksista tuomittu henkilö Britanniassa. Boular, hänen sisarensa ja äitinsä muodostivat Britannian ensimmäisen äärijärjestö Isisiin linkittyvän, pelkästään naisista koostuvan solun.
Boular suunnitteli väkivaltaisia iskuja Lontooseen. Hän oli myös matkustamassa 16-vuotiaana Syyriaan avioituakseen Isis-taistelijan kanssa, mutta viranomaiset pysäyttivät hänet ennen suunnitelman toteutumista.
– Oli hän saanut miten paljon vaikutteita tahansa tai vedetty mukaan ääriajatteluun, hän tiesi mitä oli tekemässä ja teki sen täydessä ymmärryksessä, tuomari Mark Dennis sanoi tuomiossaan.
Boular tulee istumaan tuomiotaan vähintään 13 vuotta.
Hänen vanhempi sisarensa Rizlaine Boular, 22, sai kesäkuussa myös elinkautisen tuomion. Heidän äitinsä Mina Dich sai kuuden vuoden ja yhdeksän kuukauden tuomion suunnittelussa avustamisesta.

Koodikieltä teekutsuista
Boular tutustui internetissä 32-vuotiaaseen Isis-taistelijaan. Hän halusi sen jälkeen matkustaa Syyriaan avioituakseen tämän kanssa.
Suunnitelma kuitenkin kariutui. Boular oli palaamassa perhematkalta Marokosta elokuussa 2016, kun viranomaiset pysäyttivät hänet ja takavarikoivat hänen passinsa.
Kun Boular ei päässyt matkustamaan Syyriaan, hän alkoi suunnitella iskua Britanniaan. Suunnittelussa hän käytti koodikieltä, jossa puhuttiin esimerkiksi teekutsujen järjestämisestä.
Boular sai huhtikuussa 2017 syytteet terroriteon suunnittelusta. Hän väitti tuolloin, että vastuu oli pääosin hänen siskollaan ja äidillään.
Terrorismin torjuntaan keskittyneen poliisin mukaan kaikki kolme naista olivat ”täynnä vihaa ja myrkyllistä ideologiaa” ja halusivat todella toteuttaa terroriteon.
– Jos suunnitelma olisi onnistunut, ihmiset olisivat voineet kuolla tai loukkaantua, Dean Haydon poliisin terrorismintorjuntayksiköstä sanoi.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic