Lounais-Häme Forssan seutu

Nuori pääsee päiväksi johtajan matkaan – "Mahdollisuus tuoda omaa yritystä esille positiivisesti ja edistää nuorten työelämätaitoja"

Forssan seudulla tempaus on tarkoitettu 17–24-vuotiaille nuorille.
Eero Hirvikoski sanoo, että Päivä johtajana -tempauksessa nuoret oppivat mitä johtaminen on käytännön tasolla. – Yksi tempaukseen mukaan lähtevistä yrityksistä on Jokioisilla toimiva FM-Haus oy, lupaa toimitusjohtaja Juhani Sjöman (oik.). Kuva: Tapio Tuomela
Eero Hirvikoski sanoo, että Päivä johtajana -tempauksessa nuoret oppivat mitä johtaminen on käytännön tasolla. – Yksi tempaukseen mukaan lähtevistä yrityksistä on Jokioisilla toimiva FM-Haus oy, lupaa toimitusjohtaja Juhani Sjöman (oik.). Kuva: Tapio Tuomela

Forssan seudun nuorkauppakamari järjestää syksyllä Päivä johtajana -tempauksen. Tarkoituksena on tarjota nuorille tilaisuus seurata johtajan työtä päivän ajan. Nuoret oppivat mitä johtaminen on käytännön tasolla. Lisäksi tavoitteena on antaa nuorille näkökulmia omiin ura- ja koulutussuunnitelmiin sekä työelämään. Tempauksissa mukana olevilla johtajilla on mahdollisuus tuoda omaa yritystä tai työyhteisöä esille positiivisesti ja edistää samalla nuorten työelämätaitoja. Suomen nuorkauppakamarit järjestävät Päivä johtajana -tempauksia ympäri Suomea.

– Päivä johtajana -tempauksia on järjestetty valtakunnallisesti vuodesta 2013. Forssan seudulla järjestämisessä on ollut taukoa, mutta nyt päivälle on tarkoitus saada uusi tuleminen. Vaikka korona-aika on luonut tälle vuodelle haasteita, en usko, että se haittaa teemapäivän järjestämistä, Forssan seudun nuorkauppakamarin hallituksen jäsen Eero Hirvikoski kertoo.

Tempausta vietetään viikolla 44 eli 26.–30. lokakuuta, jolloin yrityksen toivotaan varaavan yhden työpäivän, jona nuori voi olla johtajan mukana töissä.

– Forssan seudulla tempaus on tarkoitettu 17–24-vuotiaille nuorille. Valtakunnallisesti päivä on suunnattu 17–20-vuotiaille, mutta halusimme nostaa ikähaarukkaa Forssan seudulla, jotta myös ammattikorkeakoulussa opiskelevat nuoret voivat tulla mukaan, Hirvikoski sanoo.

”Antoisa kokemus”

Hirvikoski kertoo osallistuneensa itse ammattikorkeakouluopiskelijana muutama vuosi sitten Raumalla Päivä johtaja -tempaukseen. Kokemus oli antoisa.

– Opiskelin logistiikkaa, mutta tutustuin aivan eri alaan eli olin mukana yksityisen lääkärikeskuksen talousjohtajan matkassa. Päivä oli mielenkiintoinen, ja nuorkauppakamariin kuulunut talousjohtaja sai minutkin innostumaan nuorkauppakamaritoiminnasta.

Hirvikoski toteaa, että johtaja voi itse määritellä mitä mukana oleva nuori saa tehdä.

– Tärkeintä on, että nuori saa tutustua työelämään ja seurata johtajan työtehtäviä. Muistan itse päässeeni osallistumaan myös palaveriin, jossa sain kertoa oman mielipiteeni.

Teemapäivään on Hirvikosken mukaan rajallinen osallistujamäärä niin, että kaikille mukaan hakeville nuorille löytyisi paikka, jonne mennä tutustumaan. Tavoitteena on saada mukaan ainakin kymmenkunta yritystä, mikä olisi Forssan seudun kokoiselle paikalle hyvä määrä.
 


”Tavoitteena on saada mukaan ainakin kymmenkunta yritystä, mikä olisi Forssan seudun kokoiselle paikalle hyvä määrä.”


 
– Tarkoituksena on, että jokaiselle mukaan haluavalle nuorelle löytyy yritys, jonka johtajan työhön hän pääsee tutustumaan. Jos yksi yritys haluaa ottaa vastaan useamman nuoren niin sekin on mahdollista.

”Rohkeasti mukaan”

Forssan seudulta tempaukseen ovat lähdössä ainakin Jokioisilla toimiva FM-Haus oy, Leikkiset oy Forssasta ja Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä. Mukaan haluavat johtajat ja nuoret voivat ilmoittautua Eero Hirvikoskelle sähköpostitse osoitteeseen eero.hirvikoski@jci.fi. Forssan seudun nuorkauppakamarin netti- ja Facebook-sivuille on myös tulossa ilmoittautumislomakkeet.

Hirvikoski kannustaa yrityksiä lähtemään teemapäivään rohkeasti mukaan.

– Teemapäivä tarjoaa yritykselle myös hyvän kanavan päästä esille markkinointimielessä, Hirvikoski sanoo. FL

Lue myös: Nuoret tallustivat päivän johtajien jalanjäljissä (FL 15.11.2017)

Tavoitteet

Tuoda esiin johtajuuden haasteita, kannusteita ja kokemuksia.

Tutustua nuorten näkemyksiin, arvoihin ja ajatuksiin työelämästä.

Antaa vinkkejä ja tukea nuoren tulevaisuuspohdintaa.

Vahvistaa nuorten kiinnostusta yrityksen/organisaation toimialaan.

Innostaa nuoria yritteliäisyyteen.

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic