Lounais-Häme Jokioinen

Nuorisokotikauppa Jokioisilla: Sospro osti Nuorisokoti Ermin – Työntekijät näkevät kaupan mahdollisuutena

Nuorisokoti Ermillä on 14-paikkainen lastenkoti Jokioisilla.

Lastensuojelupalveluita tuottava Sospro oy on ostanut Jokioisilla toimivan Nuorisokoti Ermi Oy:n koko osakekannan. Ermin entinen omistaja Kim Alenius jättäytyy kaupan myötä pois toiminnasta. Kauppa tehtiin keskiviikkona 22. tammikuuta.

Sospro tiedottaa, että Ermin toiminta jatkuu kaupan jälkeen normaalisti. Lastenkodin ja avopalvelujen 18 vakituista työntekijää jatkavat vanhoina työntekijöinä. Myöskään asiakassuhteisiin ei tule muutoksia.

Vuonna 2007 perustettu Ermi tuottaa lastensuojelupalveluita. Palveluihin sisältyy sijaishuollon palveluita tarjoava 14-paikkainen lastenkoti, laitosmuotoinen perhekuntoutus sekä monipuolinen avopalvelutarjonta.

Sospron toimitusjohtaja Teemu Annala kertoo, että kauppoja hierottiin Aleniuksen kanssa kolme vuotta.

– Sen jälkeen sekä ostaja että myyjä olivat tyytyväisiä.

Työntekijät luottavaisina

Ermin johtaja Jennica Kainulainen näkee kaupan mahdollisuutena.

– Meillä työntekijöillä on äärimmäisen luottava olotila. Isommassa organisaatiossa saamme leveämmät hartiat, mikä tuo kollegiaalisuutta ja laajentaa koulutusmahdollisuuksia. Uskon, että saamme lisämahdollisuuksia lastensuojelun ongelmien hoitamiseen, Kainulainen toteaa.

Annala kuvaa Ermiä arvostetuksi vaativan lastenhuollon toimijaksi.
– Arvostamme erityisesti sitä, että Ermissä tehdään töitä tiiviisti koko perheen kanssa. Ermi tuo meillä myös lisäosaamista, sillä perhekuntoutus on uusi toimintamalli Sosprolle, Annala kertoo.

Lue myös: Vaativan lastensuojelutyön tarve kasvussa Forssan seudulla.

Sospro toimii neljässä maakunnassa

Sospro-konserni on suomalainen henkilöomisteinen yritys, joka toimii Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Kanta-Hämeessä ja Pirkanmaalla. Sosprolla on lastensuojelun sijaishuollon laitospaikkoja 133. Lisäksi se tuottaa avopalveluja. Työntekijöitä Sosprolla on 210.

Sospron emoyhtiö aloitti toimintansa vuonna 2004 Turussa. Vuodesta 2017 alkaen se on laajentunut Varsinais-Suomen ulkopuolelle. Omistuspohjaltaan Sospro on henkilöomisteinen yritys.

– Lastensuojelun toimintaympäristö on muuttunut 5–8 vuoden aikana merkittävästi. Kuntien ostot ovat kiristyneet, samaan aikaan kun lasten ja perheiden tilanteet ovat muuttuneet yhä haastavammiksi, Annala perustelee laajentumista.

– Pystymme keskittymään myös kehitystyöhön, kun koko henkilöstö ei ole sidottuna päivittäiseen toimintaan, hän jatkaa.

Forssan Lehti ei tavoittanut Ermin entistä omistajaa Kim Aleniusta.

Juttu päivitetty kauttaaltaan klo 14.20.

Tekstiä muokattu klo 15.35.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

29.3.2020

Uusimmat