Lounais-Häme

Nuorisoseurojen kulttuuritapahtuma keräsi lapset ja nuoret Jokioisille - Kalkkareilla on aina kivaa

Heini Karhunen ja Laura Liski tasoittavat tarkasti kääretorttutaikinaa leivinpaperin päälle. Uuni on kuumana, asteita sopivat 225.

Leivontapajan ohjaaja Minna Lax laittaa pellin uuniin ja neuvoo tyttöjä vahtimaan kellosta 6-8 minuuttia paistoaikaa.

-Tämä on eka kerta, kun teen kääretorttua, mutta saatiin onneksi hyvät ohjeet, Heini kertoo.

-Mä olen joskus äidin kanssa tehnyt, Laura muistelee.

Tytöt tietävät, että kun torttupohja on jäähtynyt, se täytetään jollain makealla.

-Päälle haluaisin vihreätä kermavaahtoa, koska vihreä on mun lempiväri, Heini lisää.

 

Nuorisoseura Tahdittomien Heini ja Laura halusivat ehdottomasti mukaan leivontapajaan ja käsityöpajaan, kun he ilmoittautuivat mukaan Kalkkareitten Kulttuurikeikalle.

-Kalkkareilla on aina kivaa tekemistä, tytöt tietävät.

Jokainen kalkkarilainen osallistuu kahteen työpajaan. Lauantaina tarjolla oli luovaa ensiapua, sukkakepparipaja, temppurata, junnujamit, teinijamit, improvisaatio, korupaja, leivontapaja, viuhkasuunnistus, käsityöpaja ja palokunnan paja.

-Leivonta oli ehdottomasti suosituin tällä kertaa. Voi olla, että tekemisen lisäksi herkullinen bonus kiinnostaa, arvelevat Nuorisoseurat Hämeen toiminnanohjaaja Teija Nikkari ja Kirsi Räisänen Rehtilän nuorisoseurasta.

Kaksipäiväinen tapahtuma on käynnissä tämän viikonvaihteen Jokioisten Paanan koululla. Sunnuntaina ohjelmassa on katsemuksia ja palautetta.

 

Kalkkarit on Hämeen, Satakunnan ja Varsinais-Suomen nuorisoseurojen yhteinen lasten ja nuorten kulttuurikatselmustapahtuma. Tällä kertaa noin 160 innokasta lasta ja nuorta kokeilee ja oppii uutta sekä näyttää taitonsa jo opitussa. Paanalla touhuaa väkeä Jokioisten Tahdittomista ja Rehtilän nuorisoseurasta sekä Kosken, Ulvilan, Porin, Kuoreveden Nysän ja Eurajoen nuorisoseuroista sekä Teatteri Ulpusta.

Kalkkareitten järjestämisvuorossa on tänä keväänä Nuorisoseurat Häme. Järjestelyistä vastaavat Rehtilän Nuorisoseura ja Tahdittomat ry Jokioisilta. Mukana ovat myös Tammelan Nuorisoseura Aura sekä Suomen Nuorisoseurojen Hämeen aluetoimisto.

 

Tapahtuma koostuu työpajoista sekä katselmuksista, joihin osallistuvat saavat palautetta taidelajikohtaiselta asiantuntijaraadilta. Katselmuksissa jaetaan myös lajikohtaiset kiertopalkinnot, sarjakohtaiset kunniakirjat sekä kunniamainintoja.

Lajeina ovat teatteri ja sketsit, lausunta, kansantanssi, muut tanssit, laulu ja musiikki.

Ennakkolajeina olivat kirjoitelma, kuvaamataito ja valokuvaus, joiden aiheena olivat ”Rautatie” ja ”Elonkierto”. Kädentaitojen ennakkotöissä aihe oli vapaa.

 

Kalkkareitten tavoitteena on lasten ja nuorten kulttuurisen harrastustoiminnan tukeminen ja edistäminen nuorisoseuroissa.

Tapahtuma mahdollistaa harrastajien kohtaamisen ja esiintymisen sekä tarjoaa osallistujille paitsi monipuolisia kulttuurielämyksiä myös mahdollisuuden rakentavan ja kannustavan palautteen saamiseen omasta harrastuksestaan.

Ensi vuoden Kalkkarit järjestetään Varsinais-Suomessa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti