Lounais-Häme

Nuorisovaltuusto ajaa Forssaan skeittipuistoa ja maalausseinää

Forssan nuorisovaltuusto (nuva) on puuhannut Forssaan toukokuusta asti skeittipuistoa sekä maalausseinää, johon saisi maalata graffiteja luvallisesti.

-Tarkoituksena on saada pystyyn hyvät skeittirampit, jotka tyydyttävät sekä kovempien harrastajien että aloittelevien tarpeet, projektipäällikkönä toimiva Joel Valkeasalo nuvasta kertoo.

Nuorten kiinnostusta skeittipuistoa ja maalausseinää kohtaan kartoitetaan alkusyksyn aikana kyselyllä, joka tehdään sekä peruskouluille että toisen asteen oppilaitoksille Forssassa.

Skeittirampeista nuva on Valkeasalon mukaan ollut yhteydessä jo kaupungin nuoriso- ja liikuntapalveluihin.

 

Sekä skeittipuistoa että maalausseinää on Forssassa suunniteltu aiemminkin ilman konkreettisia tuloksia.

Tammelassa skeittipuiston virallisia avajaisia vietettiin toukokuussa, epävirallisemmin se on ollut käytössä jo syksystä saakka. Forssan naapurissakin projekti oli pitkän työn tulos, sillä Tammelan nuorisotoimi pani hankkeen liikkeelle jo vuonna 2012.

Maalausseinää on puuhannut ainakin Forssan kuvataidekoulu, jonka kanssa nuva on Valkeasalon mukaan tehnyt asian tiimoilta yhteistyötäkin.

-Kumpaakaan projektia ei ole aiemmin lähdetty ajamaan konkreettisesti. Nyt olisi tarkoitus siirtyä suunnitteluvaiheesta myös toimintaan.

 

Skeittirampin sijoituspaikaksi nuva on miettinyt joko Linikkalanlammin aluetta tai uutta monitoimikeskusta, jonka rakentamisesta Forssan kaupunginvaltuusto päätti kesäkuun alussa.

-Olemme ajatelleet, että maalausseinäksi sopisi esimerkiksi jokin alikulku, jolloin rakentamiseen ei menisi rahaa. Näin on toimittu muillakin paikkakunnilla, Valkeasalo sanoo.

Nuva toivoo rahoituksen projekteihin tulevan pääosin kaupungilta. Tammelan skeittiparkki maksoi kunnalle noin 50 000 euroa, minkä päälle tuli muita kustannuksia esimerkiksi valaistuksen suhteen.

-Olisi tietysti hienoa, jos yritykset lähtisivät mukaan ja tukisivat, kuten myös esimerkiksi ammatti-instituutti, Valkeasalo vihjaa.

 

Forssalainen pitkän linjan skeittaaja Riku Virtanen on kesän aikana käynyt Tammelassa harrastamassa parhaimmillaan useamman kerran viikossa. Virtanen kertoo, että puistolla on riittänyt myös muita käyttäjiä, yksin on tarvinnut skeitata harvemmin.

-Välillä skeittaaminen meinasi jäädä vähemmälle, mutta nyt kun on ollut paikka suhteellisen lähellä, on se motivoinut harrastamaan enemmän, Virtanen sanoo.

Virtanen on varma, että skeittiparkilla olisi tilausta myös Forssassa.

-Harrastajia löytyy joka paikkakunnalta, kunhan vain olisi paikka sille. Olisi tietysti hienoa saada Forssaan oma puisto, etteivät paikalliset harrastajat tarvitsisi autoa päästäkseen rampeille. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti