Lounais-Häme

Nuorisovaltuusto vireille Urjalassa

Urjalan sivistyslautakunta ehdottaa kunnanhallitukselle, että kunnassa aloitetaan valmistelu nuorisovaltuuston perustamiseksi.

Urjalassa on jo vuoden 2016 talousarviossa asetettu yhdeksi nuorisotyön toiminnalliseksi tavoitteeksi se, että nuorilla on entistä parempi mahdollisuus vaikuttaa heihin liittyvään kuntapäätöksentekoon. Tarkoituksena oli tuolloin, että Urjalan nuorisovaltuusto tai muu vastaava nuorten vaikuttamisryhmä pääsisi aloittamaan toimintansa jo vuoden 2017 alusta alkaen.

Kuntalaki edellyttää kunnanhallituksia asettamaan nuorisovaltuuston tai vastaavan vaikuttajaryhmän nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi. Lakia sovelletaan vuonna 2017 valittavan valtuuston toimikauden alusta eli 1. kesäkuuta 2017 alkaen. Tuohon mennessä myös Urjalan kunnassa tulee olla nuorisovaltuusto.

Sivistyspalvelukeskuskin katsoo, että tarkoituksenmukaisempaa on, että nuorisovaltuusto aloittaa toimintansa samaan aikaan uuden valtuuston kanssa, jolloin toimintaan mukaan tuleminen on toivottavasti nuorille helpompaa.

Samalla nuorisovaltuuston suunnitteluun ja kunnan nuorten osallistamiseen jäisi enemmän aikaa.

Asiaa valmistelemaan ryhtyisi nuoriso- ja liikuntaohjaaja Heidi Jalli. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti