Lounais-Häme

Nuorissa nyrkeissä ruutia

Forssan Nyrkkeilijöiden Mico Hakkarainen jatkaa voittokulkuaan kehissä. Vielä A-ikäinen Hakkarainen otteli Someron Hopeahanskaturnauksessa kolmannen miesten ottelunsa ja otti kolmannen voittonsa, kun hän kukisti Jesse Hietasen kaikin tuomariäänin.

Kamppailua alusta loppuun saakka hallinneen Hakkaraisen voiton arvoa korostaa se, että hän joutui ottelemaan normaalia sarjaansa ylempänä 81-kiloisissa, koska 75-kiloisiin ei löytynyt sopivaa paria.

-Olen tyytyväinen. Kausi etenee hyvällä mallilla, Hakkarainen tuumi lauantain ottelun jälkeen.

Rauhallisesti ja määrätietoisesti ottelut Hakkarainen vei kamppailua alusta asti, vaikka Riihimäen Kehä-Kettujen potkunyrkkeilytaustainen Hietanen pääsikin ottelun ensimmäisellä minuutilla osumaan kerran hyvin.

Hakkarainen lisäsi höyryä toisessa erässä ja pudotti Hietasen kanveesiin kovalla vasemmalla koukulla. Hietanen nousi, pystyi jatkamaan ja kamppaili sitkeästi ottelun loppuun saakka, vaikka olikin Hakkaraisen vartaloon iskemien koukkujen ja suojauksen lävistäneiden kovien suorien kanssa pahoissa vaikeuksissa.

-Hyvin meni, vaikka vastassa oli riski kaveri. Eka ja toinen erä sujuivat suunnitelmien mukaan, kolmannessa Mico ehkä vähän puutui, mutta oli vastuskin ihan poikki, totesi tyytyväinen valmentaja Petri Mäkelä.

Hakkaraisen kausi jatkuu yleisessä sarjassa, kun forssalaisiskijä edustaa Suomea Trollhättänissä käytävässä Ruotsi-ottelussa. Sarja maaottelussa on alle 75-kiloiset.

-Lähden luottavaisin mielin Ruotsiin. Olen hyvässä kunnossa, tästä on hyvä jatkaa, Hakkarainen sanoi.

Järjestävän seuran Someron Voiman Sami Kaarlejärvi taisteli 69-kiloisissa kolme erää tiukasti Boxing Team Hervannan kokeneempaa Raul Santanaa vastaan, mutta joutui taipumaan 3–0. Painavalyöntinen Kaarlejärvi kävi sitkeästi päälle, mutta hyvin liikkunut Santana meni alta pois ja löi tarvittavat vastaiskut.

-Ihan hyvältä tuntui, ei minulla mitään hätää ollut. Vastustaja oli taitavampi, tunnusti Kaarlejärvi.

Kaarlejärvi ottelee seuraavan kerran tammikuussa TUL:n mestaruusturnauksessa. Hän toivoo ehjää harjoituskautta, että saisi harjoitella terveenä ja lisää otteluja alle.

Hopeahanskaturnauksessa iskettiin lauantaina 27 ottelua. Somero on yhä vahva nyrkkeilypaikkakunta, vaikkei omia ottelijoita nähty kolmea enempää monitoimitalon kehässä.

-Vaikka kilpailijoita ei tule kuin sieniä sateella, nyrkkeilyn harrastajia Somerolla riittää. Jos lasketaan kuntonyrkkeilijät sekä poika- ja miesottelijat, treeneissä käy viitisenkymmentä lajin harrastajaa, kertoi valmentaja Kimmo Korpi-Seppälä Voimasta. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic